Sport

Pelé a kórházból üzent

A spanyol Marca is közzétette a legendás brazil orvosainak közleményét

Edson Arantes do Nascimentót, azaz Pelét, a világ egyik, ha nem a legnagyobb focistáját kórházban kezelik. Egyes hírek szerint vastagbéldaganata végső stádiumában van, de az érintett és a kórház is bizakodó. Pelé követi a labdarúgó-világbajnokságot, az ottaniak pedig követik az állapotát, és nagyon sokan imádkoznak érte. 

Pelé a kórházból üzent
Az egyik, Peléről készített drapéria a december 2-i, Kamerun elleni vb-meccs lelátóján
Fotó: AFP/Issouf Sanogo

A Marca, a spanyolok meghatározó sportszaklapja nem beszél haldoklásról, sőt. Egyrészt közli Pelé üzenetét, másrészt lehozza a Sao Paulo-i Albert Einstein Kórház Pelé által megosztott diagnózisát. Ritka megoldás, de Pelé állapota olyan nagy mértékben érdekli az embereket, hogy a lánya beleegyezésével ez volt a legegyszerűbb módja kicsit csillapítani az aggodalmakat.

Objektum doboz

„Barátaim, szeretnék mindenkit megnyugtatni és pozitívnak tudni. Erős vagyok, nagyon bizakodom és fegyelmezetten alávetem magam a kezeléseknek. Szeretnék köszönetet mondani az egész orvosi és ápolói csapatnak a gondos ellátásért, amit kapok. Nagyon hiszek Istenben, és minden szeretetüzenet, amit tőletek kapok a világ minden tájáról, energiával tölt fel. Nézzétek a világbajnokságot, szurkoljatok Brazíliának! Nagyon köszönök mindent” – közölte december 3-án, szombaton Pelé a közösségi médián keresztül.

Üzenetét számos média hozta, így a Marcán kívül például a CNN és a BBC is. (És megerősítette a híreket az Insta-oldalán Pelé legidősebb lánya, Kelly Cristina is.)

Objektum doboz

A legenda megosztott a Sao Paulo-i Albert Einstein Kórház által kiadott orvosi jelentést is. Ebben ezt írják: „Edson Arantes do Nascimento november 29-én került az Albert Einstein Kórházba a 2021-ben észlelt vastagbélrákja kemoterápiás kezelésének kiértékelésére és folytatására. Továbbra is kezelés alatt áll, és jelenlegi egészségi állapota stabil. Jól reagált a légúti fertőzés minden gondjára is. A beteg egészségi állapota az elmúlt 24 órában nem változott.”

Azaz nincs vészhelyzet. Azért, ha imádkozunk érte, az nem árt…

Erre kérte barátait Kylian Mbappé francia labdarúgó, a katari vb egyik sztárja is. 

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom