Sport

Szon Hung Min: Életem leghosszabb hat perce volt

A gólpassz ellenére többet várt magától a csapatkapitány

Hat percen és egyetlen gólon múlt. Dél-Korea már berúgta a magáét, amivel megverte a portugálokat, ám a csoport párhuzamos meccsén az Uruguay–Ghána-találkozó az övéknél hosszabbra nyúlt, és egyszerű volt a matek: a dél-amerikai csapat nem szerezhet több gólt.

Szon Hung Min: Életem leghosszabb hat perce volt
Szon Hung MIn örömkönnyei
Fotó: AFP/Jung Yeon-je

„Életem leghosszabb hat perce volt, de a kezdőkörben állva és várva a másik meccs végét nagyon pozitívak voltunk” – nyilatkozta a mérkőzést követően Szon Hung Min, aki ezen a napon saját megítélése szerint nem játszott jól, bár a döntő gólpasszt ő adta.

„Azt mondtam ott a többieknek, ha Uruguay szerez még egy gólt, akkor is nagyon büszke vagyok erre a csapatra, és nagyon boldog vagyok, hogy mindent beleadtunk, meglátjuk, mi fog történni... És csak vártunk, vártunk. Nagyon sokáig vártunk.”

A pillanat, amikor kiderült, lefújták az uruguay-i meccset is, s nem lőttek több gólt
A pillanat, amikor kiderült, lefújták az uruguayi meccset is, és nem lőttek több gólt
Fotó: AFP/Ken Satomi

„Ezek örömkönnyek – magyarázta a dél-koreai csapatkapitány. – Régóta vágytunk már egy ilyen sikerre, és hittünk benne, hogy képesek vagyunk rá. Voltak pillanatok, amikor nem tudtam a legjobbamat nyújtani, de hálás vagyok a csapattársaimnak, hogy mellettem álltak akkor is, amikor nem sikerült úgy teljesítenem, ahogy szerettem volna. Büszke vagyok rájuk.”

Kapcsolódó írásaink