Sport

Csak a végén haraptak Suárezék, ezért kiestek

Egervári Sándor szerint a VAR sokszor hasznos, de elveszi a futball örömét

Hihetetlenül izgalmasan fejeződött be az E és a H csoport küzdelme is a világbajnokságon, az utolsó pillanatig nyitott volt a továbbjutás kérdése. Egervári Sándor volt szövetségi kapitány szerint ha Uruguay úgy játszott volna, mint az utolsó mérkőzésén, akkor nem esik ki.

Csak a végén haraptak Suárezék, ezért kiestek
Egervári Sándor: A kieséses szakaszban még jobb mérkőzéseket láthatunk
Fotó: MH

– Több felvételen is látszik, hogy a japánok győztes gólja a spanyolok ellen szabálytalan volt, mert Mitoma az alapvonalon kívülről lőtte vissza a labdát. Ez a vitatott gól viszont csapata továbbjutását, a németek kiesését jelentette.

– A visszajátszásból nekem is úgy tűnt, hogy a labda teljes terjedelmével kint volt. A VAR döntését azzal indokolták, hogy gólvonal-technológia szerint, a labdába beültetett chip azt jelezte, nem hagyta el teljes terjedelmével a pályát. Persze ezen a világbajnokságon is láthattuk, hogy a videóbíró sem tévedhetetlen. Ráadásul sokszor a VAR elveszi a katarzis élményét, mert egy gól után a szurkoló önfeledten ünnepel, aztán két perc múlva bemondják neki, hogy a találat érvénytelen.

– Az uruguayi válogatott dühösen reklamált, mert a Ghána elleni 2–0-ra megnyert mérkőzésen a bíró két büntetőt nem ítélt meg számukra.

– Az elsőn lehetne vitatkozni, a másodiknál viszont, amikor a tizenhatosra betörő Cavani lökdösődés után elesett, szerintem nem. A németek után Suárezék is elsősorban saját magukat okolhatják a korai búcsú miatt. Annak ellenére, hogy kiváló támadóik vannak, az első két mérkőzésükön nem lőttek gólt. Ha úgy játszottak volna, mint az utolsó meccsükön, akkor most nem kellene csomagolniuk. Persze a kiesésükben az is döntő volt, hogy az utolsó forduló előtt már továbbjutott, kényelmesen játszó portugálok vereséget szenvedtek a lelkes koreaiaktól.

– Szombaton elkezdődik a kieséses szakasz a világbajnokságon.

– Már a csoportok utolsó mérkőzései is megmutatták, hogy ha nagy a tét, az jó hatással van a küzdelemre. Most már nem lehet taktikázni, ezért még élesebb, keményebb, látványosabb mérkőzésekre számíthatunk a folytatásban.

Kapcsolódó írásaink