Sport

Vereséggel is csoportelső lett a brazil válogatott

A „második sor” minden helyzetet elrontott

Tite, a brazil válogatott szövetségi kapitánya immár elmondhatja azt, hogy Weverton, a harmadik számú kapus kivételével minden benevezett játékosa pályára lépett a katari világbajnokságon. Mondhatni a kameruniak elleni mérkőzést feláldozta e cél érdekében. De kikapni azért nem akart volna.

Vereséggel is csoportelső lett a brazil válogatott
Bruno Guimaraes a 99. percben hagyta ki ezt a helyzetet
Fotó: AFP/Antonin Thuillier

Az ezúttal kék mezben játszó Aranyzöldek játékából hiányzott az élesség, a „minden áron gólt kell szerezni” hajtóereje. Sokszor lőttek kapura, de nem elég pontosan. Nem tudni, tényleg hányan voltak betegek az elmúlt napokban, hányan spóroltak az erejükkel a mérkőzésen, de az tény, hogy a mutatott játék elmaradt a várttól.

A kameruniak az első félidőben még nem mertek támadni, a másodikban felbátorodtak, ennek aztán az lett a következménye, hogy Éderson kapus volt az egyetlen brazil, akit maradéktalan dicséret illethetett.

A 91. percben a veterán Aboubakar egy beadást 12 méterről Éderson kapujának a bal alsó sarkába fejelt. Levette a mezét, úgy ünnepelt. A játékvezető odament hozzá, elnézést kért tőle, majd adott neki egy sárga, majd egy piros lapot. Túlzott gólörömért kapta a büntetést. Mosolyogva ment le. Lehet, hogy élete, pályafutása utolsó világbajnoki mérkőzésén, az utolsó játékbeli mozdulatával győztes gólt fejelt a braziloknak.

A kameruniak nyertek, de ennek ellenére kiestek, mert a svájciak megverték a szerbeket, s még sárga lapból is kevesebbjük lett volna…

Kapcsolódó írásaink