Sport

A portugálok története az ellenfél portugál szövetségi kapitányával

A dél-koreaiak meglepetésre legyőzték a már továbbjutott portugálokat

Fernando Santos, Portugália szövetségi kapitánya ugyan a legtöbb kulcsjátékosát pihentette a Dél-Korea elleni csoportmérkőzésen, de csapata így is megszerezte a fontos csoportelsőséget, s nagy valószínűséggel elkerülte a nyolcaddöntőben a brazilokat. Függetlenül attól, hogy kikapott Paulo Bento dél-koreai válogatottjától.

A portugálok története az ellenfél portugál szövetségi kapitányával
Így született a dél-koreaiak egyenlítő gólja
Fotó: Anadolu Agency/Anadolu Agency via AFP/Salih Zeki Fazioglu

A portugál válogatott már az ötödik percben előnybe került, miután Diogo Dalot labdáját Ricardo Horta – a keret legkevésbé ismert csatára, a Sporting Braga játékosa – a kapuba küldte.

A dél-koreaiak Kim Jang Gvon révén, aki Ádám Martin csapattársa az Ulszan Hyundaiban, kiegyenlítettek a 27. percben. Bő hatvan játékpercen keresztül nem történt semmi, majd a 91. percben Szon Hung Min előkészítése után Hvang Hi Csan, akinek szintén voltak magyar csapattársai, Szoboszlai Dominik, Gulácsi Péter és Willi Orbán, de immár a Wolverhampton futballistája, megszerezte a továbbjutást jelentő gólt.

A dél-koreaiak pontszáma és gólkülönbsége megegyezik az uruguayiakéval, de miután több gólt szereztek (négyet, szemben a Celeste kettőjével), továbbjutottak.

Az összeesküvés elméletek és a titkok kedvelői pedig elcsámcsoghatnak azon, hogy a portugálok meg akarták-e segíteni az e mérkőzésről egyébként eltiltott, ugyancsak portugál Paulo Bento, a korábbi portugál szövetségi kapitány csapatát?

Kapcsolódó írásaink