Sport

A Szeged simán győzött Szlovéniában

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájának csoportkörének nyolcadik fordulójában végig vezetve diadalmaskodtak a Tisza-partiak

A magyar bajnoki címvédő keretéből ezúttal Mikler Roland, Borut Mackovsek és Luka Stepancic is hiányzott, ám a nyolcadik percben így is már három góllal vezetett a pontosabban játszó Szeged, és mivel Mirko Alilovic két büntetőt is kivédett, tovább nőtt a különbség.

A Szeged simán győzött Szlovéniában
Ezúttal is a Celje fölé nőtt a Pick Szeged
Fotó: Török Attila

Ezt követően a Celje időt kért, a folytatásban ellenfele hibáit kihasználva egy 3–0-s sorozattal felzárkózott (8–10), de Juan Carlos Pastor vezetőedző időkérése után újra elléptek a vendégek. Az első félidő hajrájában is a szegediek voltak hatékonyabbak mindkét kapu előtt, és Dean Bombac, illetve Bánhidi Bence vezérletével a szünetre már 20–13-as előnyt alakítottak ki.

A második felvonás első felében ismét közelebb férkőzött ellenfeléhez a szlovén bajnok, ám négy gólnál kisebbre nem tudta csökkenteni a különbséget. A játékvezetők következetesen, de meglehetősen szigorú felfogásban dirigálták a meccset, a sok kiállítás miatt ez elsősorban a hazaiakat sújtotta. A Szeged egy 5–1-es sorozattal eldöntötte a mérkőzést, amelyet végül a vártnál is magabiztosabban, nyolc góllal nyert meg. A Celje négy büntetőt hibázott.

A vendégeknél Bodó Richárd és Sebastian Frimmel hat-hat, Dean Bombac és Bánhidi Bence négy-négy gólt szerzett, Mirko Alilovic 12 védéssel zárt. A túloldalon Tilen Strmljan és Tim Cokan volt a legeredményesebb öt-öt találattal.

A két együttes 12. alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a mérleg a Szeged szempontjából két vereség, egy döntetlen, és immár kilenc győzelem.

A három sikerrel és öt vereséggel álló Szeged egy hét múlva a – júniusban BL-ezüstérmes – lengyel Kielcét fogadja a kilencedik fordulóban.

Az RK Celje–Pick Szeged 28–36 (13–20) végeredménnyel zárult meccs után a csoport 6. helyén áll a Szeged 6 ponttal.

Kapcsolódó írásaink