Sport

Magabiztos szegedi siker a Bajnokok Ligájában

A meccs 10. percében átvették a vezetést, aztán nem is engedték ki a kezükből az irányítást, s ezzel magabiztosan győztek a Tisza-partiak

Hosszú szünet után folytatódtak a Bajnokok Ligája csoportküzdelmei, a sort a Pick Szeged nyitotta, amely szerdán a szlovén Celjét fogadta a Pick Arénában. Juan Carlos Pastor együttesének tovább javult pozitív mérlege az ellenfelével szemben.

Magabiztos szegedi siker a Bajnokok Ligájában
Ellenfele fölé nőtt a Pick Szeged
Fotó: Török Attila

A hazaiak keretéből Mikler Roland, Miguel Martins és Luka Stepancic, a vendégektől Ziga Mlakar hiányzott.
A bajnoki címvédő szegediek támadójátéka viszonylag jól működött a meccs elején, ennek ellenére nem tudtak ellépni a Celjétől, mert a védekezésük ekkor még nem volt kellően hatékony. A találkozó első harmadában kétgólosnál nagyobb különbséget egyik csapat sem tudott kialakítani, pedig a házigazdák a sérülésből visszatért Bánhidi Bencét is bevetették. Előbb egy 4–1-es, majd egy 7–0-s sorozatot produkált a Szeged, utóbbi periódusban 12 percig nem kapott gólt, vagyis a védekezése nagyot javult, és a szünetre megnyugtató előnyt alakított ki.

A második félidő elején a szlovénok elveszítették Ante Ivankovicot, aki megkapta harmadik kiállítását, ezért nem térhetett vissza a pályára. Mirko Alilovic remekelt a hazai kapuban, így tovább nőtt a különbség, a 44. percben már 26–16 volt az állás. A szegediek a biztos vezetés tudatában némileg kiengedtek, ezt egy 5–1-es sorozattal használta ki a Celje, amely kettős emberelőnyben is játszhatott, de nem tudott közelebb férkőzni – szinte végig jobban játszó – ellenfeléhez.

A hazaiaknál Bánhidi Bence, Kent Robin Tönnesen és Sebastian Frimmel is hat gólt lőtt, Mirko Alilovic tíz védéssel zárt. A túloldalon Tilen Strmljan volt a legeredményesebb öt találattal.

A két együttes 11. alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a mérleg a Szeged szempontjából két vereség, egy döntetlen, és immár nyolc győzelem.
Az öt győzelemmel és egy döntetlennel álló Telekom Veszprém csütörtökön a válogatott Leimeter Csaba csapatát, a horvát PPD Zagrebet fogadja, a két sikerrel és öt vereséggel rendelkező Szeged pedig jövő szerdán Celjébe látogat.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája – csoportkör, B-csoport, 7. forduló
Pick Szeged–RK Celje (szlovén) 35–25 (18–12)
Szeged, Pick Aréna. 6000 néző. V: Nikolov, Nachevski – macedónok

Kapcsolódó írásaink