Sport

Szexuális zaklatással vádolják a Svéd Olimpiai Bizottság elnökét

Mats Årjest, a Svéd Olimpiai Bizottság (SOK) elnökét szexuális zaklatással vádolják, ezért ideglegesen lemondott tisztségéről.

Szexuális zaklatással vádolják a Svéd Olimpiai Bizottság elnökét
Mats Årjes beszédet mondott a NOB tanácskozásán Lausanne-ban
Fotó: AFP/Cao Can

A bíróság szexuális zaklatással vádolta meg Mats Årjest, aki a gyanú szerint a nyáron egy vonaton molesztált egy nőt. Az ügyben indított per szerint az 55 éves sportvezető állítólag a nő combjára tette a kezét, és olyan kijelentéseket tett, amely szexuális töltetű volt. Az incidens állítólag egy Borlängéből Stockholmba tartó vonaton történt ez év júniusában.

Az Insidethegames honlap beszámolója szerint Årjes, aki 2010 óta a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) tanácsának is tagja, az Expressennek elmondta, hogy tagadja a vádakat, és „szürreálisnak” minősítette a történetet.

„Ez egy hihetetlenül kellemetlen helyzet számomra, de remélem lesz lehetőségem bebizonyítani, hogy mi történt valójában” – mondta Årjes, aki önként függesztette fel a tevékenységét a FIS tanácsban is. A FIS elfogadta, és a svéd szakember további értesítésig nem vesz részt a tanács munkájában.

Årjes ügyvédje, Henrik Olsson Lilja azt nyilatkozta: „Ez egy szomorú eset, ahol más indítékok állnak a háttérben. Soha nem gondoltuk, hogy ilyen megtörténhet. De meg vagyunk győződve arról, hogy felmentő ítélet lesz.”

Ellenkezőjére számít Johan Knies ügyész: „Az előzetes nyomozás anyaga alapján elítélhetik a vádlottat.”

Kapcsolódó írásaink