Sport

Nagy baj lehet a Juventusnál, lemondott a teljes igazgatótanács

Nyomoznak az olasz futballklub pénzügyei után a rendőrök.

Nagy baj lehet a Juventusnál, lemondott a teljes igazgatótanács
Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője
Fotó: AFP/Marco Bertorello

Pár nappal ezelőtt a rendőrség átkutatta a Juventus milánói és torinói irodáit, különböző dokumentumokat foglaltak le, ezért a teljes igazgatótanács lemondott, így Andrea Agnelli elnök is távozik.

A hivatalos közlemény szerint – amelyet a The Guardian szemlézett – a testület a folyamatban lévő rendőrségi nyomozás kapcsán „megfontolta a függőben lévő jogi és számviteli kérdések központi helyét és relevanciáját”, majd megtette lépéseit.

A Juventus pénzügyi kimutatásait az elmúlt hónapokban az ügyészség és a Consob olasz piacszabályozó hatóság is megvizsgálta állítólagos hamis könyvelés és piaci manipuláció miatt. A cég tagadta, hogy bármiféle jogsértést követett volna el.

A vizsgálat tárgya egyébként Agnelli és a szintén leköszönő alelnök, Pavel Nedved volt. A klub az előző szezonban a negyedik helyen végzett a bajnokságban, mégis 254,3 millió eurós veszteséget szenvedett el, ami rekord Olaszországban.

A leköszönő testület közleményében továbbá azt javasolja, hogy a Juventus állítson fel magának egy új igazgatótanácsot, amely megoldja ezeket a kérdéseket.

Kapcsolódó írásaink