Sport

A legfontosabb, hogy nem kaptak gólt

Sem az angol, sem az amerikai válogatott nem elégedetlen a borzalmas 0–0 után

Mindkét válogatott örül, hogy nem kapott gólt – ez derült ki a péntek esti, 0–0-s döntetlennel végződött Anglia–Egyesült Államok labdarúgó-világbajnoki csoportmérkőzés után adott nyilatkozatokból.

A legfontosabb, hogy nem kaptak gólt
Harry Kane fogja a fejét – ő hagyta ki az egyik legnagyobb helyzetet. Mondjuk, nem sok volt…
Fotó: Kirill Kudrjavcev / MTI

A B csoport második fordulóját követően az angolok vezetik a négyest négy ponttal, az amerikaiak két ponttal a harmadikok.

„Nem ez volt a legjobb meccsünk, ez biztos – kezdte értékelését Harry Kane, az előző vb-n elődöntős, tavaly Európa-bajnoki döntős szigetországiak csapatkapitánya. – Tulajdonképpen sokat birtokoltuk a labdát a fontos helyeken, kicsit azonban hiányzott a hidegvér. Harcolnunk kellett. Minden tisztelet az ellenfélnek, jól játszott. Ez egy világbajnokság, nem arathatunk mindenki ellen fölényes győzelmet. Az nagyon jó, hogy nem kaptunk gólt, és jó helyzetben vagyunk a csoportban."

Gregg Berhalter, az amerikaiak szövetségi kapitánya is a mérkőzés harcosságát emelte ki.

„Mindkét csapat nehézzé tette a másik életét. Mindig jó, amikor egy világbajnokságon kapott gól nélkül zársz egy meccset. Még nem végeztük el a dolgunkat, kedden nyernünk kell. Ha sikerül, öt ponttal bejutunk a nyolcaddöntőbe" – mondta.

Anglia és az Egyesült Államok harmadszor találkozott vb-mérkőzésen, a háromoroszlánosok még nyeretlenek.

A B csoport zárófordulójában Wales–Anglia és Irán–Egyesült Államok összecsapásokra kerül sor.

Kapcsolódó írásaink