Sport

Hosszú Katinka nem tűnt el, csak átalakult

Végre megoldódott a rejtély: Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke találkozott Hosszú Katinkával, aki közölte, hogy még nem fejezi be a pályafutását, a részletekről később nyilatkozik.

Hosszú Katinka nem tűnt el, csak átalakult
Hiányzik az országos bajnokságról Hosszú Katinka
Fotó: AFP/Oli Scarff

Nem indult a rövidpályás országos bajnokságon Hosszú Katinka, aki hetek óta eltűnt a nyilvánosság elől, még Sós Csaba szövetségi kapitány sem tudta, hogy mi van a háromszoros olimpiai bajnokkal.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke kérdésünkre elmondta: „Már terveztem a találkozót Katinkával, amikor az elmúlt héten jelentkezett, s meghívott egy vacsorára az éttermébe. A találkozónk csütörtök este volt, amelyen Katinka elmondta, hogy nagyon boldog, élvezi az életet. Bejelentette, hogy folytatni akarja az úszást, tehát nem vonul vissza, de a terveiről majd ő akar nyilatkozni a médiának.”

Mivel Hosszú folyatni akarja a versenyzést, így a Gerevich-ösztöndíjból havonta négyszázezer forintot kap, kevesebbet, mint volt férje, Shane Tusup, aki mivel magyar állampolgár lett, élete végéig jár neki az olimpia járadék, amely volt tanítványa három olimpiai aranyérme után háromszor 440 ezer forint. De Hosszú új férje, Gelencsér Márton is részesül állami támogatásban, feleségének a tokiói olimpián elért ötödik helyezése után bekerült a kiemelt edzői programba, havonta 600 ezer forint érkezik a számlájára.

Kapcsolódó írásaink