Sport

Eltiltották Lewandowskit három mérkőzésre

Piqué négy bajnokin nem játszhat

Robert Lewandowskit három, Gerard Piquét négy bajnoki mérkőzésre tiltotta el fegyelmezetlenség miatt a Spanyol Labdarúgó-szövetség illetékes testülete.

Eltiltották Lewandowskit három mérkőzésre
A lengyel csatár az Osasuna elleni, november 8-i összecsapáson történtekért kapott eltiltást
Fotó: Christof Stache / AFP

Az októberi Aranylabda-gálán Gerd Müller-díjjal jutalmazott lengyel csatár az Osasuna elleni, november 8-i összecsapáson a 11. percben sárga lapos figyelmeztetésben részesült mezhúzásért, majd húsz perccel később már mehetett az öltözőbe, miután letarolta David Garciát. Amikor lement a pályáról, mutatóujját az orrához emelte, és szippantó mozdulatot tett, majd a bíróra mutatott, arra utalva, hogy Gil Manzano kábítószeres befolyás alatt áll. Ezt később a pályát elhagyva megismételte.

A találkozó jegyzőkönyvében a játékvezető utóbb „a bírói döntés megkérdőjelezésének” nevezte a gesztust. Lewandowski egymeccses eltiltást a kiállításért kapott, a további büntetést pedig a tiszteletlen viselkedéséért szabták ki rá.

A katalánok által 2–1-re megnyert összecsapás szünetében a cserék közé jelölt Gerard Piqué hevesen reklamált Manzanónál, így ő is piros lapot kapott.

„Te vagy az a bíró, aki a leginkább hülyének néz minket!” – kiabálta több trágárság kíséretében a 35 éves világ- és Európa-bajnok.

Az ő büntetése – amelyet fenyegető fellépésért és sértegetésekért kapott – elvi jelentőségű, mivel visszavonult, már a pamplonai mérkőzés előtt, az Almería elleni, november 5-i összecsapáson elköszönt a Camp Nou közönségétől.

Kapcsolódó írásaink