Sport

Árverésre bocsátja mezeit a holland válogatott

Katarban, a vasárnap kezdődő világbajnokság helyszínein dolgozó vendégmunkások támogatására bocsájtja árverésre a Holland Labdarúgó Szövetség (KNVB) a válogatott vb-mezeit.

Árverésre bocsátja mezeit a holland válogatott
Vendégmunkások dolgoznak egy katari építkezésen
Fotó: KARIM JAAFAR / AFP

A KNVB korábban is bírálta a szervezőket a vendégmunkások emberi jogainak megsértése miatt – idézte fel tudósításában az MTI. A szövetség a játékosokkal egyeztetett, és ezt követően született az a döntés, hogy az online árverésből befolyó összeget a Katarban dolgozó külföldi munkavállalók támogatására ajánlják fel.

Virgil van Dijk csapatkapitány a távirati iroda szerint jelezte: remélik, hogy így is hozzá tudnak járulni a változásokhoz, mivel a vendégmunkások nagyon rossz körülmények között dolgoztak a stadionoknál. „Mindenki számára világos, hogy ezeken a feltételeken valóban javítani kell” – tette hozzá a Liverpool légiósa. „A tárgyalótermekből már sokat tettek a munkavállalók helyzetének javítása érdekében, de mi az öltözőből is szeretnénk ehhez hozzájárulni.”

A holland delegáció Katarban, a világbajnokság helyszínén találkozni fog vendégmunkások húszfős csoportjával, akik társaikat képviselve meglátogathatják majd a válogatott egyik edzését.

Kapcsolódó írásaink