Sport

Kiborult és megdöbbentő interjút adott Ronaldo

Egészen elképesztő interjút adott a Manchester United portugál sztárja, Cristiano Ronaldo a The Sun című angol lapnak. Ronaldo ebben kíméletlenül megy neki klubjának, amely – a focista szerint – elárulta őt. Döbbenetes hangnemben beszél két manchesteri edzőjéről is –írta az Origo. A Manchester Unitednél nagy port kavart az interjú. A hírek szerint minden lehetőséget megfontolnak, mit lehetne kezdeni az ötszörös aranylabdás jövőjével. Akár ki is rúghatják.

Kiborult és megdöbbentő interjút adott Ronaldo
Cristiano Ronaldo
Fotó: AFP/Lindsey Parnaby

„A Manchester United elárult engem” – ez a címe a hosszú interjúnak. A teljesen kiborult Ronaldónak láthatóan elege van abból, ami az elmúlt hónapokban vele történt az angol klubnál. A legnagyobb baja az, hogy – szerinte – a Manchester United együttesénél nem tisztelik őt eléggé. A portugál játékos itt felsorolta korábbi címeit, megemlítve az öt Aranylabdát, az öt Bajnokok Ligája győzelmet és azt a 7 bajnoki címet, amelyet 4 különböző ország bajnokságában nyert, valamint a 2016-os Európa-bajnoki győzelmet Portugáliával. A portugál világsztár ebben a szezonban a Manchester United együttesében mindössze 10 meccsen lépett pályára, 520 percet játszott és egy gólt lőtt a Premier League-ben.

Ronaldo iszonyatosan dühös, mert sosem hitte volna el, hogy ez vele megtörténhet. Éppen ezért adta ezt a másfél órás interjút. Miközben élete ötödik és minden bizonnyal utolsó világbajnokságára készül, frusztráltan beszélt az őt kérdező angol újságírónak. Az interjúban többször elmondta, hogy a Manchester United elárulta őt – ez a 90 perces beszélgetés legfőbb vezérvonala. Most őt tartják a klub fekete bárányának, aki minden rossznak és bajnak az okozója. A Manchester Unitednél egy év alatt három főnöke volt, szerinte ez nevetséges. Ralf Rangnickról és a jelenlegi menedzserről, Erik ten Hagról kevés jót tudott mondani.

Erik Ten Hag szerint néhány ítélet, melyre nem volt ráhatásuk, kedvezőtlen helyzetbe hozta őket
Erik Ten Hag
Fotó: AFP/Glyn Kirk

Rangnickról, aki Ronaldo szerint több mint egy évtizede nem irányított futballcsapatot (ebben mondjuk alaposan téved a portugál), ezt mondja: „Ha még csak nem is vagy edző, hogyan lehetsz a Manchester United főnöke? Még csak nem is hallottam erről az emberről. Nem tisztelem őt, mert ő sem tisztel engem.”

A Manchester United jelenlegi edzőjéről, a holland Erik ten Hagról, aki a múlt hónapban kitette az első csapat keretéből Ronaldót, mert a játékos nem volt hajlandó az utolsó pillanatban csereként beállni a Tottenham ellen, ugyanaz a véleménye: „Ha ő nem tisztel engem, én soha nem fogom őt tisztelni.”

De korábbi csapattársa, Wayne Rooney is megkapja a magáét. (Rooney mostanság Ronaldo nagy kritikusai közé tartozik.) „Most menjek bele abba, hogy én hogy nézek ki, meg Rooney hogy néz ki?” – tette fel a kérdést Ronaldo. „Nem tudom, hogy mi a baja velem, miért kritizál állandóan. Valószínűleg az a problémája, hogy én még mindig játszom, ő pedig nem.”

Wayne Rooney januárig még a DC United játékosa marad
Wayne Rooney
Fotó: AFP/Andrew Caballero-Reynolds

Ronaldo felidézte azt, amikor élettársával idén áprilisban borzalmas helyzetbe került, – hiszen Georgina Rodríguezzel elveszítették újszülött gyermeküket – a Manchester United legnagyobb riválisának, a Liverpoolnak a szurkolói is nagyobb tiszteletet tanúsítottak iránta, mint amit Manchesterben kapott. „Ez teljesen megdöbbentett. A liverpooli szurkolók a meccs 7. percében az én tiszteletemre énekeltek, mert tudták, hogy meghalt a gyerekem. Soha nem gondoltam volna, hogy mindez megtörténhet” – emlékezett vissza.

„De az is döbbenetes volt a számomra, hogy személyes hangvételű üzenetet küldött nekünk a királyi család. Ugyanakkor számomra elképesztő, hogy a saját klubom mennyire kevéssé támogatott, amikor három hónapos kislányom júliusban kórházba került, és nem tudtam időben visszatérni az előszezoni edzésre, mert a lányom azt szerette volna, hogy vele maradjak” – mesélte.

„14 hónappal ezelőtt Sir Alex Ferguson hívó szavára tértem ide vissza, miközben mindenki tudta, hogy menedzserem a Manchester Cityvel tárgyal. A szívemre hallgattam. Sir Alex Ferguson azt mondta nekem, hogy lehetetlen dolog, ha aláírok a Cityhez, én pedig azt mondtam: rendben, főnök. De ez a Manchester United teljesen más, mint az a klub, ahonnan 2009-ből elmentem” – mondta Ronaldo. „Megdöbbentett a létesítmények fejlesztésének hiánya, a medencétől, az edzőteremtől a konyháig, valamint a technológia terén.

Sir Alex Ferguson
Sir Alex Ferguson
Fotó: MH

„A haladás, a fejlődés 12 év alatt nulla volt – mondta – mióta Sir Alex Ferguson elment, nem láttam semmilyen fejlődést a klubban. Semmi sem változott. Kiábrándító, hogy az évekig tartó kudarc és stagnálás után a United a világ legjobb játékosait már képtelen leszerződtetni. Így aztán a szurkolók hiába áhítoznak arra, hogy a csapat trófeákat nyerjen. A klubot most olyan emberek vezetik, akiknek ehhez a munkához nincs meg a megfelelő képességük. Szerintem a rajongóknak tudniuk kell az igazságot. A legjobbat akarom a klubnak. Ezért jöttem a Manchester Unitedhez. Szeretem a Manchester Unitedet, szeretem a szurkolókat, ők mindig mellettem állnak. De ha ez a klub fejlődni akar, sok dolgon kell változtatni.”

Arról, hogy mit gondol Sir Alex Ferguson a jelenlegi helyzetről, Ronaldo azt mondta: „Ő mindenkinél jobban tudja, hogy a klub nem azon az úton jár, amelyet megérdemelne. Mindenki tudja ezt. Az emberek, akik ezt nem látják, vakok.”

Ronaldo leszögezte, hogy most a katari világbajnokságra szeretne koncentrálni és szeretne a portugál csapattal világbajnok lenni. „Utána visszatérek Manchesterbe megoldani a dolgokat, így vagy úgy. De azt el kell mondanom, hogy a MU szurkolói mindig az én oldalamon álltak. Úgy érzem, minden alkalommal, amikor kimegyek, amikor az utcán sétálok, a szurkolók odajönnek hozzám, és értékelik, amit a futballért teszek. Számomra ezek a rajongók jelentenek a mindent. Ezért adtam ezt az interjút, mert úgy gondolom, hogy itt az ideje, hogy elmondjam a véleményemet. Nem várok el semmilyen különleges bánásmódot, csak azt, hogy tiszteljenek” – fejezte be az interjút Ronaldo.

A Manchester Unitednél a hivatalos felületeken egyelőre nem reagáltak Cristiano Ronaldo interjújára, de az angol lapok azt írják, a klub nem érti, a portugál miért ment neki ilyen kíméletlenül a csapatnak és két manchesteri edzőnek is. A klubnál nagyon csalódottak, amiért a portugál világsztár ennyire nem tiszteli őket, a menedzsert és csapattársait. A Manchester United ezért minden lehetőséget megfontol a játékos jövőjével kapcsolatban, akár rövid időn belül távozhat is.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom