Sport

Tényleg hazamegy Cristiano Ronaldo a Sportinghoz?

Már alig van hátra az átigazolási időszakból

Alig több mint két nap van hátra a nyári átigazolási időszakból, de még mindig jó néhány sztárjátékosnak (szigorúbban: korábbi sztárjátékosnak) a sorsa bizonytalan.

Tényleg hazamegy Cristiano Ronaldo a Sportinghoz?
Cristiano Ronaldo
Fotó: AFP

Természetesen ilyen Cristiano Ronaldo, akivel kapcsolatban Eric ten Hag állítólag kész tények elé állította a vezetőket: vagy ő, vagy Ronaldo. (Persze, ezt másképpen látja majd, ha Ronaldo mégis marad.) Mindenesetre a portugálnak most szembe kell azzal néznie, hogy csak időnként beszálló cserejátékos lesz a szezon nagy részében.

A fizetése riasztóan magas minden más klub számára.

A Napolinál tagadják, hogy érdeklődnének, egyre inkább tartja magát az a vélemény, hogy Ronaldo visszamegy a lisszaboni Sportinghoz, úgy, hogy nagyon sokat enged a fizetéséből. Vele kapcsolatban érdekes kérdés, hogyan készül fel majd a vb-re, az biztos, hogy a 38. évében járva nem kell minden héten játszania addig.

Marco Asensio ugyancsak szeretne világbajnoki résztvevő lenni, neki fontos lenne, hogy több játéklehetőséghez jusson. A Real Madridban Carlo Ancelotti számít rá, de nem kecsegteti azzal, hogy a mostaninál többet fog játszani. A támadó középpályás szívesen menne a Premier League-be, de egyelőre nincs kérő.

Juan Mata 34 évesen klubnélküli, már nem a Manchester United játékosa. Neki is engednie kell abból a fizetési szintből, amelyet a Unitednél megszokott, mert különben nem fog csapatot találni. A Betist és a Valenciát hallani vele kapcsolatban, de nincs konkrétum.

Marcos Alonso egyelőre a Chelsea keretébe tartozik, de szívesen menne a Barcelonához, sőt, csak ott akar játszani. Ám a tárgyalások megfeneklettek.

Leandro Paredes a PSG-től a Juventushoz tart. Fabián Ruíz megy a helyére Nápolyból, nagyon közeli a megállapodás. A PSG Costa Rica-i kapusa, Keylor Navas elképzelhető, hogy a Napoli tagja lesz.

Marcelo a Real Madrid történetének legtöbb trófeát nyert játékosaként búcsúzott a klubtól, egyelőre nincs új csapata. Állítólag, még szívesen játszana, például a Valladolidban, de legutóbb felvetődött, hogy a Bayer Leverkusen kölcsönvenné.

Hakim Zijest elvinné az Ajax, de a Chelsea nem akarja elengedni. A holland klub így Lucas Ocampost hívta orvosi vizsgálatra. Az argentin csatár a Sevillában játszott az előző idényben.

Kapcsolódó írásaink