Sport

A házigazda alaposan megizzasztotta a címvédőt

A címvédő Norvégia 26–23-ra legyőzte a társházigazda Szlovéniát a női kézilabda Európa-bajnokság magyar érdekeltségű, ljubljanai középdöntőcsoportjának harmadik játéknapján, hétfőn.

A házigazda alaposan megizzasztotta a címvédőt
A svéd Emma Lindqvist (b) és Anna Lagerquist (b3), valamint Bordás Réka (b2) és Vámos Petra a női kézilabda Európa-bajnokság Magyarország–Svédország mérkőzésén a ljubljanai Stozice Arénában
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Remekül kezdtek a hazaiak, a tizedik percben már 6–3-ra vezettek, és bár a címvédő hamarosan fordított, ellépnie nem sikerült. A 6000 néző előtt megrendezett, nagyszerű hangulatú találkozó második félidejének első 16 percében csupán két gólt lőttek a norvégok, ám ezt Szlovénia nem tudta kihasználni. A kapusok mindkét oldalon parádéztak, kiváló volt a játék színvonala, a házigazdák közel voltak a meglepetéshez, de a hajrában felállt védőfallal szemben nem tudtak hatékonyan támadni, így végül három találattal kikaptak.

A szlovénoknál a győri Ana Gros öt, Natasa Ljepoja négy, a siófoki Tamara Mavsar három gólt szerzett, a volt siófoki kapus, Maja Vojnovic a második felvonásban 42 százalékos hatékonysággal védett (19 lövés/8 védés). A túloldalon a mezőny legjobbjának megválasztott Henny Reistad tíz, Nora Mörk hat, a győri Stine Oftedal négy alkalommal talált be, a győri Silje Solberg négy, Katrine Lunde öt lövést védett.
 

Eredmény, középdöntő, I. csoport, 3. játéknap: Norvégia–Szlovénia 26–23 (16–15)
később: Svédország–Magyarország 20.30

Dánia és Horvátország szabadnapos.

Kapcsolódó írásaink