Sport

A hoki világkupa terveit átírták

Oroszország ukrajnai háborúja miatt elmarad a 2024 februárjára tervezett jégkorong-világkupa, így döntöttek a profi hokisokat alkalmazó és összefogó amerikai szervezetek.

A hoki világkupa terveit átírták
NHL nagyüzem – itt épp Blake Coleman, a Calgary Flames játékosa korongostól a kapuba zuhan Pierre-Luc Dubois, a Winnipeg Jets jóvoltából
Fotó: AFP/Derek Leung

Az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) és a profi játékosokat összefogó szövetség (NHLPA) közös közleményben tudatta, hogy a világkupa megtartása nem kivitelezhető, mivel a tornán érintett több ország is tiltakozott az orosz részvétel ellen.

„Az elmúlt évben az NHL és az NHLPA azon dolgozott, hogy lebonyolítsa a következő világkupát, ez azonban az adott időpontban a jelenlegi helyzetet figyelembe véve nem lehetséges”– áll a MTI által közreadott eredeti közleményben, amely szerint az esemény remélhetőleg 2025 februárjában megtartható lesz.

A vk-t először 1996-ban, majd 2004-ben rendezték meg, legutóbb pedig 2016-ban hozták tető alá. A hat évvel ezelőtti torontói viadalon Kanada, Csehország, Finnország, Oroszország, Svédország és az Egyesült Államok válogatottja mellett egy kanadai-amerikai, valamint egy európai U23-as vegyes csapat szerepelt, és a győztes a házigazdák együttese lett.

A torna felújításával kapcsolatos reményeket néhány napja már lehűtötte Bill Dalynek, az NHL elnökhelyettesének közlése, amely szerint az európai partnerekkel folytatott tárgyalások azt jelzik: az orosz kérdésre egyelőre nincs megoldás.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom