Sport

Piqué felszabadultnak érzi magát

Felszabadultnak érzi magát a visszavonulását csütörtökön bejelentő Gerard Piqué azután, hogy szombat este lejátszotta utolsó mérkőzését az FC Barcelonában.

Piqué felszabadultnak érzi magát
A spanyol válogatottban 2009-ben mutatkozott be, 102 alkalommal játszott a nemzeti együttesben, 2010-ben világbajnoki címet, 2012-ben Európa-bajnokságot nyert
Fotó: Facebook/Gerard Piqué

A katalánok 35 éves hátvédje az Almería ellen 2–0-ra megnyert összecsapást követően arról beszélt, amikor edzője, Xavi Hernández a 83. percben lecserélte és könnyek között lesétált a pályáról, olyan volt, mintha egy hatalmas súly lekerült volna a vállairól.

„Az elmúlt néhány hónap nagyon nehéz volt, ma pedig felszabadultnak éreztem magam. Életre szóló élményt kaptam, amely örökre velem marad. Boldog vagyok, hogy ennyi mindent adhattam ennek a klubnak. Voltak jó és rossz napok, de büszke vagyok arra, amit elértem” – nyilatkozta Piqué, akit lecserélésekor felállva ünnepelt a Camp Nou közönsége.

Piqué a katalánok akadémiáján, a híres La Masián nevelkedett, a profik között azonban a Manchester United színeiben mutatkozott be, majd egy rövid ideig kölcsönben a Zaragozát erősítette. A kiváló védő 2008-ban tért vissza a Barcelonához, amelyet azóta is szolgált. A katalán csapattal nyolcszor nyerte meg a La Ligát, négyszer a Bajnokok Ligáját, hétszer a Király Kupát, valamint három-három alkalommal az Európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot. A gránátvörös-kékek színeiben 616-szor lépett pályára.

A spanyol válogatottban 2009-ben mutatkozott be, 102 alkalommal játszott a nemzeti együttesben, 2010-ben világbajnoki címet, 2012-ben Európa-bajnokságot nyert.
 

Kapcsolódó írásaink