Sport

Megint egy ponttal kapott ki a Körmend

A piros-feketék hazai pályán nagy csatában a lehető legkisebb különbséggel szenvedtek vereséget a finn Karhutól a férfi kosárlabda Európa Kupa negyedik fordulójában

A magyar bajnoki ezüstérmes Rába-partiak három vereséggel kezdték az EK-idényt: 77–62-re maradtak alul a finn Karhu vendégeként, hazai pályán egy dudaszós triplával 99–98-ra kikaptak a portugál Sportingtól, majd a múlt héten a lengyel Wloclawek csarnokában 88–58-ra vesztettek. Sajnos ma sem örülhettek. 

Megint egy ponttal kapott ki a Körmend
Továbbra is nyeretlenek a nemzetközi porondon Ferencz Csabáék
Fotó: hungarysport.hu

Antonisz Konsztantinidesz vezetőedző együttese – amely az NB I-ben 3/2-es győzelmi mérlegnél tart – az EK-folytatásban sereghajtóként a 3/0-val éllovas Karhut fogadta. A szerdai „visszavágó” ott folytatódott, ahol a finnországi meccs abbamaradt, az északiak rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, és a Körmend folyamatosan hátrányban volt.

A sérüléséből felépült, 37 éves Ferencz Csaba – a hazaiak egyetlen válogatottja – két triplát is dobott a nyitónegyedben, amely így is 24–27-tel zárult. A folytatásban a Körmend többször is felzárkózott egy pontra, de fordítani nem tudott, a nagyszünetben 44–45 állt a nagyórán.

A harmadik játékrészben a vasiak csaknem kétszer annyi pontot kaptak, mint amennyit dobtak, ez pedig megpecsételte a sorsukat. Az 59–73-ról induló zárónegyedben a házigazdák hosszú hajrát nyitottak, az utolsó – győzelemért indított – támadást 89–90-nél viszont elrontották.

A Körmend negyedik vereségével gyakorlatilag esélytelen maradt a továbbjutásra, míg a hibátlan Karhu csoportelsőségét aligha fenyegeti veszély.

A vasiak három hét múlva a Sportinghoz látogatnak.
 

Kapcsolódó írásaink