Sport

Magabiztos Sopron Basket

A címvédő a török Mersin vendégeként aratott győzelmet szerdán a női kosárlabda Euroliga második fordulójában, így továbbra is százszázalékos

Az NB I-ben 15-szörös aranyérmes soproniak áprilisban sporttörténelmet írtak azzal, hogy az isztambuli Final Four megnyerésével, első magyar klubként felültek a kontinens trónjára.

Magabiztos Sopron Basket
Örömünnep a Sopron Basket kosarasainál
Fotó: AFP/Kisbenedek Attila

Gáspár Dávid együttese jelenleg idehaza 8–0-s mérleggel vezeti a bajnoki tabellát, és az elvesztett Európai Szuperkupa-mérkőzés után, csütörtökön 91-62-es „gálameccsel” kezdte az Euroliga-szezont Mechelenben.

A mesés költségvetéssel rendelkező, 2017-ben alapított Mersin a múlt héten vereséggel kezdett a spanyol Salamanca csarnokában, és keretében olyan ászok sorakoztak, mint a Szekszárdon is megfordult, kétszeres WNBA-bajnok DeWanna Bonner, a Győrben is szerepelt, honosított török Quanitra Hollingsworth vagy az exsoproni Briann January.

A Török Kupa címvédője rajtolt jobban, a magyar bajnok 13–14-nél, az ausztrál Alice Kunek második triplájával vezetett először. A második negyedet egy 6–0-s rohammal kezdték a vendégek (15–24), akik a palánk alatti hazai „tornyok” miatt főként távolról próbálkoztak. Mivel 20 perc alatt a soproni 11 triplakísérletből csak három lett sikeres, fokozatosan elolvadt a tízpontos előny, a nagyszünetben már csak 31–33 volt az állás.

Térfélcsere után rákapcsolt a nyáron érkezett Brittney Sykes is, és a keményen védekező zöld-sárgák egy 17–8-as etappal rukkoltak elő. Az egyre inkább széteső török gárda – hivatalos nevén Cukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenisehir Belediyesi – a 46–55-ről induló zárószakaszban sem tudott mit kezdeni a mindenhova odaérő soproniakkal, akik öt perccel a vége előtt már 48–64-re vezettek. A Gáspár-csapat teljesítményéről mindent elárul, hogy az utolsó tíz percben csupán négy pontot kapott.

Mersin (török)–Sopron Basket 50–75 (15–18, 16–15, 15–22, 4–20)

A két idegenbeli mérkőzés után százszázalékos Sopron jövő szerdán, a csoport magyar derbijén a DVTK-t fogadja.    

Ugyancsak női kosárlabdával kapcsolatos hír, hogy a PEAC és a Győr is diadalmaskodott hazai környezetben szerdán a női kosárlabda Európa Kupa második fordulójában.
    

Kapcsolódó írásaink