Sport

Forma–1 – Az Audi 2026-tól gyári csapatként száll be a világbajnoki sorozatba

A Forma–1-ben 2026-tól lép életbe a motorokra vonatkozó új szabályozás

A 2026-os idénytől gyári csapatként szerepel majd a Forma–1-es autós gyorsasági világbajnokságban az Audi, amely stratégiai partnerének a svájci Saubert választotta.

Forma–1 – Az Audi 2026-tól gyári csapatként száll be a világbajnoki sorozatba
totalcar.hu
Fotó: Audi F1 2026

A Volkswagen-csoporthoz tartozó német autógyár a szerdai bejelentés szerint „részesedést is vásárol a Sauber Csoportban”.

Az Audi-istálló Forma–1-es versenyautóinak motorjait a németek gyártják majd, ugyanakkor a versenygépek összeszerelése és versenykész állapotba hozása a Sauber hinwilli központjának feladata lesz. A futamokkal összefüggő logisztikai és egyéb tevékenységeket, valamint a csapat versenyeztetését szintén a Sauber végzi majd.

A Peter Sauber által 1970-ben alapított, 1993 óta F–1-es résztvevő svájci istálló jelenleg az Alfa Romeóval áll partneri szerződésben, ez a megállapodás 2023 végén jár le. A 2024-es és a 2025-ös szezonokban várhatóan újra Sauber néven fut majd a csapat, amely egyelőre a Ferrari motorjait használja.

Az Audi augusztus végén, a Belga Nagydíj ideje alatt közölte, hogy 2026-tól beszáll a Forma–1-be, és már akkor is nagyon valószínű volt, hogy ebben a Sauber lesz a partnere.

A Forma–1-ben 2026-tól lép életbe a motorokra vonatkozó új szabályozás.

Kapcsolódó írásaink