Sport

Győzött és vezeti csoportját a hősiesen küzdő Ferencváros az Európa-ligában

A zöld-fehérek 2–1-re verték a Crvena zvezdát

A Ferencváros hősies küzdelemben 2–1-re legyőzte a Crvena zvezdát a labdarúgó Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában. Góljait Zachariassen és Samy Mmaee szerezte. A Fradi kilencpontos, a Trabzonspornak és a Monacónak hat, a Crvena zvezdának három pontja van.

Győzött és vezeti csoportját a hősiesen küzdő Ferencváros az Európa-ligában
Milan Bojran, a Crvena zvezda kapusa fejjel ment Tokmac Nguen elől
Fotó: MTI /

Szenzációs kulisszák közepette, több mint húszezer néző előtt játszott a Ferencváros. Ezúttal négy magyar játékos is kezdett (Dibusz, Botka, Vécsei, Pászka), viszont Laidouni és Wingo nem tudta vállalni a játékot, Tokmac csak a padra tudott leülni.

Az egy héttel korábban a belgrádi mérkőzést 4–1-re megnyerő szerbek veszélyesen kezdtek, de aztán a magyar bajnok magára talált. Az első félidőben Kristoffer Zachariassen vezetést szerzett. A második félidő elején Pesics kiegyenlített, látványos lövéssel – legalábbis ő így érezte. A VAR-szobában azonban észrevették, hogy kézzel ért a labdához. Mindazonáltal a Zvezda kiegyenlített Mitrovics révén.

A Ferencváros leginkább kontrákkal, vagy – meglepő módon – a vendég védők bizonytalanságaiból került helyzetbe. A nagy lökést Samy Mmaee fejese adta, szöglet után látványos gólt fejelt.

Az utolsó húsz percben a Zvezda többet birtokolta a labdát, de a Fradi is szerezhetett volna gólt. A 95. (!) percben Kanga, a vendégek játékosa a tizenhatos elől szabadrúgást lőhetett. Dibusz Dénes nagy bravúrral védett.

A Ferencváros az eddigi négy mérkőzéséből hármat megnyert a csoportkörben, s bár matematikailag még nem biztos a továbbjutása a tavaszi folytatásba, de nagyon jó a helyzete. Csak akkor nem jut tovább, ha a Cz megnyeri a hátralévő két mérkőzését, a Fradi pedig elveszíti a két sajátját.

De ilyen nem lesz. Ugye?

Kapcsolódó írásaink