Sport

Férfi kézilabda: Litvánia kipipálva, jöhet Grúzia

Válogatottunk nagyon magabiztos játékkal 36–23-ra EB-selejtezőn győzte le Litvániát

Chema Rodriguez, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint minden játékos harcolt, és száz százalékban odatette magát.

Férfi kézilabda: Litvánia kipipálva, jöhet Grúzia
Támadásban és védekezésben is kiváló teljesítményt nyújtott a válogatott
Fotó: mksz.hu

A szövetség hivatalos honlapján megjelent tudósítás szerint a magyar válogatott 6–1-es szériával nyitotta a Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőt Érden. A találkozó 9. percének végén született a második litván gól, de jött is Lékai Máté válasza, ekkor már 7–2-őt mutatott az eredményjelző. Az első játékrész hátralévő részében aztán a vendégegyüttes is megkezdte a gólgyártást, de – a többi között – Mikler Roland remek teljesítményt nyújtott, ezzel segítette hozzá csapatát a félidei hétgólos előnyhöz.

A második játékrész elején kisebb lendülettel kezdett a magyar alakulat, de Székely Márton is stabil teljesítményt nyújtott a kapuban, így a 43. percben már tíz volt a különbség a két válogatott között. A mérkőzés utolsó negyedórájában gyors támadásokat vezetve ismét több könnyű gólt szerzett a magyar válogatott, amely Székely Márton 54, valamint Mikler Roland 40 százalékos védési hatékonyságának, és összességében a csapat jó, gólerős teljesítményének köszönhetően végül 13 góllal bizonyult jobbnak Litvánia nemzeti együttesénél.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ – 6. CSOPORT, 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–LITVÁNIA 36–23 (20–13)
Érd, 1800 néző. V: Pandzsics, Mosorinszki (szerbek)

MAGYARORSZÁG: MIKLER R. – P. Rodríguez 1, Leimeter 4, LÉKAI 5, Rosta M. 2, Szita 4, Bóka 3. Csere: SZÉKELY M. (kapus), LIGETVÁRI 3, Sipos A. 1, BODÓ 4, Hanusz 2, Sunajko S. 4 (1), Szöllősi Sz. 1, Hornyák P. 2. Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez

LITVÁNIA: Gurskis – Malasinkas 5 (4), Dumcius, P. Barbarskas 1, B. Babarskas 3, Grimuta, Jovaisas 1. Csere: Morkunas (kapus), Lapiniauskas 1, Simenas 1, Stankevicius 1, Petreikis 2, RASAKEVICIUS 5, Pleta 1, Palevicius 2. Szövetségi kapitány: Gintaras Savukynas

Az eredmény alakulása: 8. p.: 6–1. 19. p.: 13–4. 26. p.: 19–10. 40. p.: 24–15. 46. p.: 28–16. 50. p.: 30–17. 55. p.: 33–20
Kiállítások: 10, ill. 12 perc, hétméteresek: 2/1, ill. 4/4

Chema Rodríguez: „A mérkőzés elejétől kezdve keményen játszottunk, ez alapjaiban meghatározta a folytatást. Minden játékos harcolt, és száz százalékban odatette magát, a kapusok kiemelkedően teljesítettek, de a védekezésünk és a lerohanásaink is rendben voltak. Ez még csak az első találkozónk volt a csoportban, ezután is mindent megteszünk, hogy ehhez hasonló játékot lásson tőlünk a magyar közönség.”
Gintaras Savukynas: „Egyértelmű, hogy a két válogatott más-más szintet képvisel, ez pedig a végeredményben is megmutatkozott. Bár elveszítettük a mérkőzést, sokat tanultunk belőle, amit a további összecsapásainkon kamatoztatni tudunk. A célunk egyértelmű, szeretnénk kijutni az Európa-bajnokságra. Bár a magyarok várhatóan megnyerik a csoportot, nagy harcot fogunk vívni a második helyért.”

A csoport másik mérkőzésén: Svájc–Grúzia 24–23

Kapcsolódó írásaink