Sport

A négy gólig jutó Napoli már továbbjutott

Az FC Bruges is nagyon jó helyzetben van

A Napoli – az utolsó két fordulótól függetlenül – a labdarúgó Bajnokok Ligája 2022–2023-as kiírásának nyolcaddöntőjébe. Az FC Bruges is nagyon közel jutott ehhez, szinte biztos továbbjutó, matematikailag is az lesz, ha az esti Leverkusen–Porto mérkőzés nem lesz döntetlen.

A négy gólig jutó Napoli már továbbjutott
A nigériai Victor Osimhen szerezte csapata negyedik gólját
Fotó: Filippo Monteforte / AFP

Az olaszok bő negyedóra alatt kétgólos előnybe kerültek az Ajax ellen, s bár a hollandok kétszer is egygólosra csökkentették a hátrányukat, Luciano Spalletti együttese simán, 4–2-re nyert. Az eddigi négy csoportmérkőzésén 17 gólt szerzett, mindegyiken legalább hármat. Az Ajax, a BL-ben és a hazai bajnokságban, nyolc nap alatt 12 gólt kapott, három mérkőzésen. Ilyen rossz mérlege 1964 óta nem volt. Az A csoportban a Napoli 12 ponttal áll, százszázalékos, biztos továbbjutó.

A B csoportban az FC Bruges-nek csupán egyetlen pontot szerzett az Atlético Madrid otthonában. Így este 11 óráig még nyitott, hogy már ma este továbbjutó lesz-e. Egyelőre arra még „csak” 99,99 százalék esélye van. A spanyoloknak nagyon kellett volna mindhárom pont, de csatáraik, köztük Antoine Griezmann, gyenge napot fogtak ki. Így lett 0–0.

Kapcsolódó írásaink