Sport

Meglepő vereséget szenvedett a Juventus Haifában

Négyből háromszor veszített a Juventus az őszi BL-sorozatban

Kétgólos vereséget (0–2) szenvedett a Juventus a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában Izraelben. Reális számolás szerint csak akkor marad esélye a továbbjutásra, ha nyer majd a PSG ellen Párizsban. Vagy akkor sem.

Meglepő vereséget szenvedett a Juventus Haifában
Josh Cohen, a Maccabi kapusa nagyszerűen védett a Juventus ellen
Fotó: AFP/Jack Guez

Az olaszok eddig három mérkőzést elveszítettek, és csak a Maccabi Haifa elleni, hazai mérkőzést nyerték meg. Kikaptak otthon a PSG-től és Lisszabonban a Benficától is. A Juve korábban soha nem állt három vereséggel az idény első négy BL-mérkőzése után. Az Öreg Hölgy 2013 óta először kapott gólt egymást követő hat BL-mérkőzésén, ezek közül kettőt még az előző idényben játszott.

A másik kora esti mérkőzésen a tartalékos Manchester City 0–0-s döntetlent játszott Koppenhágában az FC Köbenhavn gárdájával. Erling Haaland végig a kispadon ült, bár a hatvan percen keresztül emberhátrányban játszó angol bajnoknak nem sikerült gólt szereznie, a norvég gólzsákot nem küldte be Guardiola. A Citynek tíz pontja van, a Dortmund–Sevilla-mérkőzés alakulásának függvényében akár már ma este továbbjuthat.

Kapcsolódó írásaink