Sport

Németh Balázs megfuttatja a munkatársait

A jövő évi atlétikai világbajnokság szervezőcégének vezérigazgatója minden percét a munkának szenteli

Hatalmas esemény a világbajnokság, ilyet még nem csinált senki Magyarországon, de természetesen nem egyedül kell megszerveznem, ez egy csapatmunka – mondta Németh Balázs, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a Hatvani Polgári Szalonban.

Ekkora sportrendezvény még nem volt Magyarországon, reméljük, olyan világbajnokságunk lesz, amelyre mindannyian büszkék lehetünk – mondta Németh Balázs, a jövő évi atlétikai világbajnokság szervező cégének vezérigazgatója a Hatvani Polgári Szalonban.

Az egykori hírolvasó a kezdetekről kiemelte, korábban több sportesemény szervezésében is részt vett, mint például a 2011-es kajak-kenu világbajnokság vagy a 2013-as vívó világbajnokság, ahol együtt dolgozott Schmidt Gáborral, aki most a helyettes államtitkár. A sportvezető kérte fel, hogy vegye át az atlétikai világbajnokság szervezését – tette hozzá. 

Németh Balázs vezérigazgató Szabó Zsolt vendégeként az atlétikai világbajnokságról és a magánéletéről is beszélt
Németh Balázs vezérigazgató Szabó Zsolt vendégeként az atlétikai világbajnokságról és a magánéletéről is beszélt
Fotó: Hatvanonline

A feladatairól kifejtette, gyakorlatilag mindennel kell foglalkoznia, a kabalafigura kiválasztásától a hűtőfürdő szabályainak megalkotásáig.

A megépülő Nemzeti Atlétikai Központról hangsúlyozta, az nem stadion, hanem atlétikai központ lesz a Csepel-sziget északi részén és a dél-pesti részen. A komplexumot használhatják majd amatőr futók is, az elhanyagolt szürke zóna helyén egy zöldterület kerül kialakításra – fűzte hozzá. 

Szabó Zsolt és Németh Balázs a Hatvani Polgári Szalonban
Szabó Zsolt és Németh Balázs a Hatvani Polgári Szalonban
Fotó: Hatvanonline

Németh Balázs a sportról elmondta, gyermekkorában atletizált, egy kisebb kihagyás után most is rendszeresen fut, síel és korcsolyázik. Ezt a sportszeretetet szeretné átadni a munkatársainak is. „A Budapest Maratonon egyéniben nem futok, de váltóban igen. Az egyik első vezérigazgatói intézkedésemként futni hívtam a kollégákat, nagyjából ötven munkavállalónk van, és közülük 28-an neveztünk különböző távokon” – jegyezte meg.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom