Sport

Vasárnap operálják Gulácsit

Vasárnap Innsbruckban operálják meg Gulácsi Pétert, aki szerdán az RB Leipzig–Celtic (3–1) labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzésen sérült meg.

Vasárnap operálják Gulácsit
Gulácsi meccs közben sérült meg
Fotó: AFP/Ronny Hartmann

A német klub a honlapján azt írta, csapatkapitánya szombaton utazik Ausztriába, ahol Christian Fink professzor végzi el a műtétet. A magyar válogatott kapusa az operáció után néhány napig még Innsbruckban marad, mielőtt visszatér Lipcsébe.

Gulácsi a szerdai találkozón a 13. percben, passz közben sérült meg, és a jobb térdében elszakadt az elülső keresztszalag.

Marco Rose vezetőedző pénteken azt mondta: lehet, hogy új kapus után kell nézniük, mert Gulácsi hosszú időre dőlt ki.

„Nem fogjuk elsietni a dolgokat. Olyasvalakinek kell lennie, aki ide illik, aki itt akar lenni, aki ismeri és érti a szerepét” – tette hozzá Rose, aki megdicsérte a Gulácsi helyére a Celtic ellen beállt Janis Blaswichot.

„Janis bejött, és kiváló munkát végzett” – jegyezte meg. A tréner szerint a csapatnak valaki másra, egy tapasztaltabb cserekapusra lenne szüksége, mint a sorban következő 18 éves Jonas Nickisch.

Sajtóinformációk szerint a lipcseiek egyik kiszemeltje a 32 esztendős norvég Örjan Nyland, aki nyáron távozott az angol Readingtől, és azóta szabadon igazolható. A 39-szeres válogatott hálóőr 2015 és 208 között már védett a Bundesliga első, illetve másodosztályában érdekelt Ingolstadtban.
 

Kapcsolódó írásaink