Sport

Gulácsi Péter súlyos sérülést szenvedett

A magyar válogatott kapust hordágyon vitték az öltözőbe

A magyar válogatott kapusa klubja, az RB Leipzig Bajnokok Ligája-mérkőzésén megsérült.

Gulácsi Péter súlyos sérülést szenvedett
Gulácsi Pétert hordágyon vitték az öltözőbe
Fotó: Ronny Hartmann/ AFP

A Celtic elleni lipcsei találkozó 11. percében egy hibák sorozatát hozó akció során a rosszul hátra passzolt labdára kirohant a jobbhátvéd helyére, elérte a labdát, mentett, de látszott, hogy a rúgás pillanatában a térde megsérült. Azonnal lerogyott a földre, nem tudott lábra állni. Az orvosi stáb egyik tagja a két alkarjával keresztet mutatott – félő, hogy keresztszalag-szakadásra utalt.

Gulácsi Péter – a szurkolók bíztató, együttérző kiabálása közepette – hordágyon jutott az öltözőbe. Az RB Leipzig twitter oldalán egyelőre nincs információ a sérülés súlyosságáról, illetve a probléma nagyságáról, valószínű, hogy csak a röntgenfelvételek birtokában mondhat bárki is bővebbet.

Az RB Leipzig három magyarral kezdte a mérkőzést, a társai is a szurkolók által Pete néven hívott Gulácsin kívül Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is a kezdő csapat tagja volt.

A mérkőzést 3–1-re megnyerte az RB Leipzig a Celtic ellen. A másik korábban kezdődő mérkőzésen a Salzburg egy tizenegyesgóllal 1–0-ra verte a Dinamo Zagrebet. 

Kapcsolódó írásaink

Gulácsi: Ez egy szenzációs szezon volt

ĀÓriási tettnek tartja Gulácsi Péter, az RB Leipzig labdarúgócsapatának kapusa, hogy a Német Kupa megnyerésével megszerezték a klub történetének első trófeáját