Sport

Rég volt ennyire rossz napja a győri kézis lányoknak

Hét éve bevehetetlen volt a győri aréna, de a 2017-es veresége után most szombaton keserű pirulát kellett lenyelnie a női kézilabdázóknak: négy góllal kikaptak egy végig reménytelen meccsen a francia Metztől.

Rég volt ennyire rossz napja a győri kézis lányoknak
A győri Ana Gros (k) és az ötgólos Anne Mette Hansen (j), valamint Burgaard (b), a francia Metz játékosa a női kézilabda-BL harmadik fordulójában
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Az első félidőben rengeteg lerohanással, a másodikban a jó felkészültségével győzött a francia Metz a Győri ETO ellen idegenben. Nincs mit szépíteni, a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik meccsén – két győzelem után – kellemetlen vereséget szenvedett a Győr. Ráadásul átadta a tabella vezetését is a Metznek.

Egy erős, jól felkészült csapattól ki lehet kapni. Nincs ebben semmi baj. Ha nem is szoktunk hozzá. Konkrétan egy hónap híján öt éve (!) nem fordult elő ilyen a jelenleg Ambros Martín vezette csapattal. De jó lenne sürgősen megtalálni az okokat és legfőképp az ellenszerét a bajnak, a 28–24-re elveszített meccsnek.

Már az is nagyszerű lenne, ha a hiányzók újra csatasorba állnának. Legfőképp például az irányító világklasszis Stine Oftedal, aki a minap az egyik edzésen szerzett egy fájdalmas arcsérülést. Ambros Martín vezetőedző korán, a 13. percben 6–9-es állásnál időkérésre kényszerült, mert támadásban és védekezésben is összeszedettebb volt a Metz, amely remekül használta ki a hazai hibákat. Sajnos a játékmegszakítás sem használt. Tovább nőtt a különbség, és a francia együttes a hazai labdaeladások után könnyű gólokat dobott.

Az első félidő 24. percében, 14–8-as hátrányban a győri vezetőedző másodszor is időt kért, és ez annyiból bejött, hogy hat gól mínuszról felzárkóztak a lányok négyre. A második felvonás elején nem javult a helyzet, a Metznek alig volt gyenge pontja, 22–15-re is elhúzott. Az ETO ugyan kétszer egymás után emberelőnybe került, az elsőt 2–0-ra meg is nyerte, de a másodikban kétszer eladta a labdát. A harmadik időkérés sem használt, bő tíz perccel a vége előtt 19–27-es állásnál lényegében eldőlt a találkozó.

A hajrában ugyan csökkentette hátrányát a sokat hibázó ETO, de az egyenlítésre nem volt esélye a szinte végig magas színvonalon kézilabdázó vendégekkel szemben. A házigazdáknál Anne Mette Hansen volt a legeredményesebb öt góllal, a túloldalon Chloé Valentini hetet lőtt. A kapusok közül a győri Sandra Toft teljesített a legjobban nyolc védéssel. Vagyis nélküle ennél is rosszabb lett volna...

Ez volt a két csapat tizedik egymás elleni BL-meccse, amelyből nyolc győri siker született.
 

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, B csoport:
Győri Audi ETO KC–Metz HB (francia) 24–28 (14–18)
--------------------------------------------------
    lövések/gólok: 38/24, illetve 46/28
    gólok hétméteresből: 4/4, illetve 4/1
    kiállítások: 4, illetve 16 perc

Kapcsolódó írásaink