Sport

Megszólalt Szilágyi Liliána, aki ellen becsületsértési pert indított az édesapja

A tárgyalás egy hete indult, harmincmillió forintot követel a felperes

Nehéz pillanatokat él meg, de van egy nagyon erős közösség, amely támogatja – erről beszélt Szilágyi Liliána az RTL Fókusz című műsorában, s erről írt most az Index is. Az úszónő tavaly év végén beszélt először arról, hogy édesapja, Szilágyi Zoltán többek közt szexuálisan is bántalmazta. 

Megszólalt Szilágyi Liliána, aki ellen becsületsértési pert indított az édesapja
Szilágyi Liliána
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Szilágyi Liliána most úgy nyilatkozott a Fókusznak: azzal, hogy előállt a történetével, változást szeretne elérni, és az a célja, hogy a bántalmazottaknak legyen módjuk segítséget kérni. Elmondása szerint rengeteg bántalmazott embertől kapott levelet azóta, hogy tavaly decemberben nyilvánosságra hozta a történetét.

„A tárgyalás során, amikor voltak gyengébb pillanataim, azt éreztem, hogy nem mint Szilágyi Liliána vagyok itt, aki az apjával szemben áll, hanem a bántalmazottakat képviselem, és a bántalmazóknak mondom el a történetemet. Ez nekem hatalmas erőt és nagyon nagy motivációt ad”– mondta az úszónő a műsorban, aki úgy érzi, hogy a társadalom is egyre nyitottabb.

Szilágyi Liliána őszintén elmondta, hogy neki is vannak gyenge pillanatai, amikor dühös, szomorú vagy elfárad, de a támogató közösségére és a barátaira mindig számíthat.

Objektum doboz

Az úszónőnek az Instagramon közel 44 ezer követője van. A múlt pénteki tárgyalási napról élménybeszámolót is készített. Ebben többek közt azt írja: „életemben először éreztem azt, hogy milyen sokan vagytok velem, mellettem, mögöttem. Most először éreztem minden porcikámban, hogy mindannyiótokat képviselhetem, és azt érzem, valóban felnőttem a feladathoz.”

A televíziós interjú teljes terjedelmében a Fókusz hétfői, híradó utáni időpontjában kerül adásba. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom