Sport

A világ élmezőnyébe került Pigniczki Fanni

Huszonöt év után magyar versenyző, Pigniczki Fanni bekerült a szalag döntőjébe a ritmikus gimnasztika szófiai világbajnokságán, amelyen egyéni összetettben is finalista lett.

A világ élmezőnyébe került Pigniczki Fanni
Pigniczki Fanni első szalag gyakorlata döntőt ért
Fotó: AFP/Luca Agati

Az MTK versenyzőjének remekül sikerült a szalag gyakorlata, s 29.700-as pontszámmal hatodikként került a döntőbe, legutóbb 1997-ben Fráter Viktória volt ezen a szeren finalista a budapesti vb-n. Pigniczkinek a döntőben nem volt szerencséje: szalagja becsomósodott, így a szőnyeg szélén elhelyezett pótszerrel kellett folytatnia, amelyet el is ejtett. Gyakorlatát 25.250 pontra értékelte a zsűri, ezzel a nyolcadik lett.

„A délelőtti kvalifikáció alkalmával úgy éreztem, hogy nagyon jól sikerült a szalaggyakorlatom, és ezt a pontszámom is mutatta, minden úgy jött ki, ahogy szerettem volna. Sajnos, az esti döntőben nem sikerült a gyakorlat. Csomót kötöttem a szalagra, és a pótszalaggal kellett tovább csinálnom, ami elég nehéz, mert az már teljesen más mint, a sajátunk. Még életemben soha nem kellett pótszerrel dolgoznom szalagon, mert még nem fordult velem elő ilyen, és az sem, hogy ilyen masnit kössek a szalagra. Remélem, hogy szombaton az összetett döntőben minden flottul megy majd” – nyilatkozta Pigniczki, aki így is pályafutása legjobb helyezését érte el világbajnokságon.

Kapcsolódó írásaink