Sport

Erre az ezüstre büszkék lehetnek a magyarok

A magyar férfi vízilabda-válogatott a hazai világbajnokságon csalódást okozó hetedik hely után új szövetségi kapitánnyal és megfiatalított kerettel magabiztosan menetelt a spliti Európa-bajnokságon a döntőig, amelyben 10–9-re alulmaradt a hazai közönség támogatását élvező horvát csapattal szemben.

Erre az ezüstre büszkék lehetnek a magyarok
Láthatólag nem voltak boldogok Zalánkiék az eredményhirdetésen
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A házigazda horvátokkal szemben elveszített Európa-bajnoki döntő után csalódottan értékeltek a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai, akiknek Novák Katalin köztársasági elnök akasztotta a nyakukba az ezüstérmet, de mindannyian azt hangsúlyozták, hogy Splitben ismét jó útra lépett a csapat.

 „Éreztem, hogy nehéz lesz, mert az eddigi mérkőzéseken is sokkal több előnyt kapott a hazai csapat – értékelt Varga Zsolt szövetségi kapitány. – Az volt a taktika, hogy az elején nem szabad elengedni a riválist. Ez ugyan bejött, mert szoros volt az állás, de a végén mi hibáztunk, a bírók pedig ráléptek a gázpedálra. Azért vagyok kissé csalódott, mert közel éreztem a győzelmet, illetve az bánt, hogy a kihagyott ötméteres ellenére belenyúltak a mérkőzésbe.”

A júliusban kinevezett, játékosként olimpiai bajnok szakvezető közölte, a csapat nagyon messziről indult, mégis nagyon közel került a célhoz. Szerinte a válogatott ismét jó úton jár, ezért folytatni kell ezt a munkát. Az alaposan megfiatalított együttesből – öten maradtak a két évvel ezelőtt Eb-aranyérmes gárdából – senkit nem kívánt kiemelni, mert mindenkivel maximálisan elégedett volt.
A Pro Reccóval Bajnokok Ligája-győztes Zalánki Gergő szintén arról beszélt, hogy azért érez csalódottságot, mert benne volt a mérkőzésben a győzelem lehetősége is. Úgy vélte, a végén picit többet hibáztak, mint az ellenfél, de véleménye szerint ennek a fiatal együttesnek lesz még ideje javítani, és egy-két nap múlva felértékelődik majd az ezüstérem.
„Rengeteg kiállítást kaptunk, de ezt tudtuk, hogy így lesz, ezúttal viszont nem állt úgy össze az emberhátrányos védekezésünk, mint az előző találkozókon” – mondta a kapus Vogel Soma, aki szerint ehhez a jó eredményhez a csalódást keltő vb-n szerepelt játékosok „bosszúvágya” és a fiatalok bizonyítási vágya is kellett.
„Így is nagy dolgot vittünk véghez, például megvertük a világbajnok spanyolokat, de nem sikerült befejezni a melót. Viszont nagyon jó úton járunk, mert igazi nagybetűs csapatként küzdöttünk az egész Eb-n, és majd az olimpián kell felérni a csúcsra” – mondta a csapatkapitány, Jansik Szilárd, akit a kontinenstorna legjobb játékosának választottak, de közölte, a díját – bár hatalmas elismerésnek tartja – azonnal elcserélné az aranyéremre.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom