Sport

Jégkorong BL – Kikapott a Fehérvár a címvédő otthonában

A Hydro Fehérvár AV19 7–1-re kikapott a címvédő svéd Rögle otthonában a jégkorong Bajnokok Ligája csütörtöki 3. fordulójában, így továbbra is pont nélkül áll.

Jégkorong BL – Kikapott a Fehérvár a címvédő otthonában
Képünk illusztráció
Fotó: MH

A két csapat múlt szombati, fehérvári összecsapásán remekül tartotta magát a Volán, ám a hajrában lőtt góllal végül a Rögle diadalmaskodott 2–1-re.
Most viszont a sokkal esélyesebb északiak nem bízták a véletlenre, már az elejétől fogva hatalmas iramot diktáltak, és a 6. percben egy kontra végén Kim Rosdahl kapásból talált be. Két perc múlva Tony Sund távolról volt eredményes, újabb négy perc elteltével pedig a 18 éves osztrák Marco Kasper – aki az első felvonás győztes találatát ütötte – szépen lépett ki és bombázott Olivier Roy lábai között a kapuba. Még a szünet előtt Sarauer Andrew szépített egy ellentámadás végén.
A folytatásban már jobban védekezett a Fehérvár, ám a meccs derekán Erlend Lesund egy távoli, takarásból leadott lövéssel növelte a különbséget. Még a szünet előtt Andy Engström oldalról tört be, és nem hibázott. A 48. percben emberelőnyben Riley Sheen lőtte ki a jobb felső sarkot, de ekkor sem állt le a Rögle: Oscar Stal-Lyneräs egyedül korizott végig a pályán, és ő is kilőtte a jobb sarkot.
A Fehérvár szombaton a Zürich Lions vendége lesz, a svájci gárda egy hete 7–1-re nyert az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A magyar csapat a lengyel Katowice elleni két összecsapását októberben játssza le.

Eredmény:
D csoport, 3. forduló:
Rögle Ängelholm (svéd)–Hydro Fehérvár AV19 7–1 (3–1, 2–0, 2–0)
--------------------------------------------------------------
gól: Rosdahl (6.), Sund (8.), Kasper (12.), Lesund (32.), Engström (39.), Sheen (48.), Stal-Lyneräs (54.), illetve Sarauer (16.)

Kapcsolódó írásaink