Sport

Davis Kupa – Változatlan a magyar keret

A szövetségi kapitány, Nagy Zoltán nem változtatott a magyar tenisz Davis Kupa-válogatott keretén, így a jövő heti, ukránok elleni vilniusi találkozón ugyanaz az öt játékos kap lehetőséget, akik Ausztrália ellen is ott voltak a csapatban.

Davis Kupa – Változatlan a magyar keret
Fucsovics Márton Rubljov legyőzésével negyeddöntőbe jutott a wimbledoni tenisztornán
Fotó: AFP/Peter Nicholls

A magyar szövetség közösségi oldalának keddi tájékoztatása szerint a rendhagyó módon jövő csütörtökön és pénteken sorra kerülő párharcban Fucsovics Márton (98.), Piros Zsombor (158.), Marozsán Fábián (185.), Valkusz Máté (296.) és Fajta Péter (491.) képviseli a magyar színeket.
A kemény pályás találkozón a háború miatt semleges helyszínre kényszerülő ukránok kapitánya Vladiszlav Orlovot (532.), Vjacseszlav Bielinszkijt (603.), Ilja Beloborodkot (-) és Vladiszlav Manafovot (1518.) nevezte.
A magyar válogatott vasárnap utazik Vilniusba, és amennyiben nyer, jövőre ismét a DK selejtezőjében léphet pályára, míg a vesztes az I-es csoportban folytatja szereplését.
Az együttes márciusban Sydneyben vívott selejtezőt, és 2–1-es vezetés után 3–2-re kikapott az ausztráloktól, akik ezzel bejutottak a DK szeptemberi csoportküzdelmeibe.

Kapcsolódó írásaink