Sport

Fölényesen nyert a férfi vízilabda-válogatott

Kiütéses, 23-7-es Szlovénia elleni győzelem a spliti vízilabda Európa-bajnokságon

A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott hétfőn kiütéses, 23–7-es Szlovénia győzelemmel kezdte meg szereplését a spliti Európa-bajnokságon.

Fölényesen nyert a férfi vízilabda-válogatott
Nagy Ádám is gólt szerzett a vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A júliusban kinevezett Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese egyszer sem volt hátrányban a meccsen, a második negyedben már jelentősen elhúzott ellenfelétől, és végül 16 gólos különbséggel diadalmaskodott, ráadásul minden mezőnyjátékos betalált.

A magyarokra szerdán a csoportelsőségről döntő rangadó vár 19 órától az olimpiai bajnok szerbek ellen. A férfi tornán szereplő 16 csapatot négy kvartettbe osztották, melyekből a csoportelsők rögtön a negyeddöntőbe jutnak, míg a második és harmadik helyezettek keresztbe játszanak egymással a nyolc közé kerülésért.

Vízilabda Európa-bajnokság, férfiak, 1. forduló, D csoport:
Magyarország–Szlovénia 23–7 (4–3, 6–2, 6–0, 7–2)
Magyar gólszerzők: Zalánki 4, Burián, Vigvári 3–3, Angyal, Manhercz, Fekete, Jansik, Vadovics 2–2, Nagy, Német, Molnár 1–1

„Összességében az volt a fontos, hogy átestünk a tűzkeresztségen. Nem kezdtünk jól, eleinte sok volt a hiba, de ahogy megnyugodtunk, már kijött a különbség. A szlovén vízilabda nem meghatározó, ezért ebből a meccsből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, de jó, hogy velük kezdtünk” – mondta Varga Zsolt szakvezető, aki az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott, elsősorban a játékosoknak volt fontos, hogy mindenki betaláljon, mert így mindenkinek nagyobb lesz az önbizalma, ugyanakkor ő maga mindig azt hangsúlyozza, hogy a meccseket a kiváló védekezéssel lehet megnyerni.

A mezőny legeredményesebb játékosa, Zalánki Gergő is azt emelte ki, hogy kissé álmosan kezdték a mérkőzést, amelyen szerinte túl sok gólt kaptak. „A szerbek ellen több kell majd” – jelentette ki a Pro Recco BL-győztes klasszisa, akinek tetszik az uszoda, bár a vizet kissé hidegnek találta.

Kapcsolódó írásaink