Sport

Hullámvölgy és hullámhegy

Magyar János a Slovakiaringen megjárta a végleteket

Magyar János az FIA Közép-európai Zóna Bajnokság slovakiaringi fordulóján szombaton motorhiba miatt nem tudta befejezni a versenyt, míg vasárnap két előzés után győztesként zárt.

Hullámvölgy és hullámhegy
Magyar János megérdemelt ünneplése a második slovakiaringi verseny után
Fotó: Háfra Zsolt

Szombaton reggel az időmérővel kezdődött a hivatalos program a Slovakiaringen. Az FIA Közép-európai Zóna Bajnokság első futamán a második rajthelyről várta a rajtot Magyar János.

A rajt után már rögtön látszott, hogy az őrbottyáni versenyző a győzelemért harcolhat. Azonban hiába közelítette meg pár tizedre az előtte haladó pilótát, ki kellett állnia.

Magyar János a második versenyen győztesként zárt
Magyar János a második versenyen győztesként zárt
Fotó: Háfra Zsolt

A többszörös bajnok versenyző elmondta, szombaton motorprobléma miatt ki kellett állnia, este a csapatnak ki is kellett cserélnie az erőforrást. Hozzátette, a csapat gyors munkát végzett, és jó autót adtak számára a vasárnapi napra. Az időmérőn a harmadik helyet tudtam megszerezni, így mindenféleképpen egy jó rajtot kellett vennem, és a lehető legjobbat kihozni a helyzetből, ami sikerült is – nyilatkozta mosolyogva a futamgyőztes.

Magyar János nyerte az FIA Közép Európai Zóna Bajnokság második slovakiaringi futamát
Magyar János nyerte az FIA Közép-európai Zóna Bajnokság második slovakiaringi futamát
Fotó: Háfra Zsolt

Kifejtette, az első kanyarig már előzött is, majd visszavették tőle a megszerzett pozíciót. Megjegyezte, tudta úgy kezelni a gumikat, hogy az a végére is jó állapotban legyen, féltávnál támadásba lendült, és meg is előzte az élen haladót.

Kihoztuk a versenyből a maximumot, szerintem még többet is. Jó tempót tudtam autózni, majd miután megelőztem, láttam, hogy távolodom, és utána végig kontrolláltam a versenyt. Kicsit csalódott voltam szombaton, hogy motorhiba miatt fel kellett adnom a versenyt, akkor is az első helyért csatáztam, ami szerintem meg is lett volna, de ez a mai nap így nagyon jó – nyilatkozta az FIA Közép-európai Zóna Bajnokság kétszeres bajnoka.

Pihenésre nincs sok ideje a győztesnek, hiszen szeptember 9–11. között Brnóban rendezik a szezon záróhétvégéjét.

Kapcsolódó írásaink