Sport

Szenzációs győzelmet aratott a MOL Fehérvár Kölnben

A Vidi 2-1-es előnyről kezdi a visszavágót

A magyar klubfutball történetében ritka sikert ért el a MOL Fehérvár a Konferencia-liga playoff körében, az 1. FC Köln ellen. Idegenben legyőzött egy topligás, Bundesliga 1-es csapatot! A 2–1-es siker a Vidi XXI. századi történetének egyik legnagyobb bravúrja.

Szenzációs győzelmet aratott a MOL Fehérvár Kölnben
Budu Zivzivadze fejelt egy gólt és adott egy gólpasszt
Fotó: Rolf Vennenbernd / DPA / DPA P

A Köln kezdte jobban a mérkőzést, a második helyzetét gólra váltotta Dietz révén a 14. percben. A 20. percben Dárdai Pál kiugrott, Julien Chabot a tizenhatos előterében felrúgta, okkal kapott piros lapot a védő.

A szabadrúgásból nem lett semmi, majd Funsho kihagyott egy nagy helyzetet, de aztán a 30. percben, Loic Nego tűpontos beadása után Budu Zivzivadze úgy fejelt a hálóba, hogy a labda a léc alját is érintette.

Még az első félidőben jött az újabb gól, Zivzivadze ezúttal előkészítő volt, a balösszekötő helyére tette a labdát Dárdainak, aki nagyszerű lövést küldött a rövid, jobb felső sarokba.

A második félidőben a Köln, emberhátránya ellenére, sokkal többet birtokolta a labdát, de a Vidi nagyszerűen védekezett, a németek, egy kivétellel, helyzetbe sem tudtak kerülni. Akkor meg Kovács bravúrral védett.

A továbbjutás nem dőlt el, de a MOL Fehérvár lényegesen túlszárnyalta a várakozást.

Kapcsolódó írásaink