Sport

Javítania kell a Ferencvárosnak a hazai mérlegen, Kölnben a Vidi

A zöld-fehérek az Európa-ligában, a fehérváriak a Konferencia-ligában játszanak

Ma este fél héttől a Ferencváros a Shamrock Roverssel az Európa-liga, fél kilenctől a MOL Fehérvár, idegenben, az 1. FC Kölnnel a Konferencia-liga főtáblájára jutásért játszik. A visszavágókat a jövő héten rendezik.

Javítania kell a Ferencvárosnak a hazai mérlegen, Kölnben a Vidi
A Ferencváros játékosai a szokásos, mérkőzés előtti rituálénál
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője mindenkit biztosított arról, hogy a zöld-fehérek alaposan felkészültek az ellenfélből. „Természetesen az Európa-liga-csoportkör előtti ellenfelünket is ugyanúgy kielemeztük, mint bármelyik korábbi ellenfelünket, akár a bajnokságban, akár a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Vannak jó játékosaik, jól működnek csapatként. Hasonló keménységű focit játszanak, mint amit a Brit-szigetekről érkező csapatoktól megszokhattunk. Képesek akár hosszú labdákkal operálni, de ettől függetlenül úgy készültünk, mint minden egyes összecsapásunkra. Csak arra koncentrálunk, hogy bejussunk az Európa-liga csoportkörébe.”

A korábbi sérültek közül majdnem teljesen felépült a nyáron nagyszerű formában és gólerősen játszó Kristoffer Zachariassen és a legjobb középső védő, Samy Mmaee, de a vezetőedző elmondása szerint ma még nem játszanak, a visszavágón lesznek bevethetők. Miután Rasmus Thelander sérült, várhatóan Adnan Kovacevic és Mats Knoester lesz a két középső védő, bár, ha a bosnyák játékos sem százszázalékos, akár Botka Endre is beljebb húzódhat. Bő a keret, van variációs lehetőség.

Az írek a legutóbbi fordulóban az északmacedón Skupin jutottak túl, már az Európa-ligában, egyébként ők is a BL-selejtezőben kezdtek, de a máltai Hiberninan kiverése után búcsúztak a bolgár Ludogorec ellen. Minden mezőnyjátékosuk ír.

A mérkőzés 18.30-kor kezdődik a Groupama Arénában, a Ferencváros erősebb, de nem árt az óvatosság, a Csercseszov-érában az eddigi három hazai kupameccséből kettőt elveszített a csapat.

A MOL Fehérvár az 1. FC Köln vendégeként lép pályára. A Bundesliga 1 negyedik helyén álló német csapatban a legértékesebb játékos a török–francia Ellyes Skhiri, aki 13 millió eurót ér. Némi meglepetésre, a topligák csapataihoz képest nem magas a keret összértéke, 88,63 millió euró, nem is vett a nyáron kétmillió eurónál drágábban játékost a klub.

A „Vidiben” Adrian Rus távozása után különösen érzékeny veszteség, hogy Nikola Szerafinov sérült, viszont bevethető már a napokban igazolt új dán hátvéd, Kasper Larsen, aki az odensei OB-ből érkezett kölcsönbe. A székesfehérváriaknál erősen kétséges a vasárnap megsérült középcsatár, Kenan Kodro játéka. A találkozó 20.30-kor kezdődik Kölnben, a német csapat kabalaállatának, IX. Hennesnek, a kecskének vigyázó szemei előtt.

Kapcsolódó írásaink