Sport

Győzelem után jöhet a pihenés

Klubjában, a Dunaújvárosi KSE-ben is köszöntötték a tornász Kovács Zsófiát, aki ugrásban újabb aranyérmet nyert a müncheni Európa-bajnokságon, majd elkezdte egyhetes megérdemelt pihenőjét.

Győzelem után jöhet a pihenés
A 22 éves Kovács Zsófia megkedvelte az ugrást is
Fotó: AFP/Sven Begrich

– Az eredmény azt mutatja, hogy nem zavarták meg az ugrás döntőjében történt súlyos sérülések.

– Nehéz volt átélni a sérüléseket , hiszen mindkét sajnálatos eset előttem történt. Én ilyenkor mindig gyorsan elfordulok, és igyekszem magammal foglalkozni. Szerencsére volt lehetőségünk arra, hogy a sérüléseket követően újra melegíthessünk, ami segített visszarázódni a versenyre. Az bántott, hogy korláton lemaradtam a döntőről, kissé kárpótolt, hogy talajon bekerültem a fináléba.

– Korábban a felemáskorlát volt a kedvenc szere, ez most megváltozott?

– Most is a korlát áll hozzám a legközelebb, amelyen egyszer, ugrásban viszont már kétszer nyertem Európa-bajnokságot. Ezért aztán az ugrást is megkedveltem, mert érthetően afelé húzok, amelyik a legjobban megy az adott versenyen.

– Most jöhet a megérdemelt pihenő?

– Igen, de nem sok, csak egy hét. Már nagyon rég voltam nyaralni, s jól jön a szünet, mert az Eb előtt volt egy kisebb sérülésem. A nyári szünet után elkezdem a felkészülést az őszi versenyekre, szeretnék jó formába utazni a világbajnokságra.

Kapcsolódó írásaink