Sport

Milák rosszul úszva is a legjobb

Kicsit álmosan úszva is a legjobb idővel jutott Milák Kristóf a 200 méter pillangó elődöntőjébe a római úszó Európa-bajnokságon, amelyen a 200 vegyesen címvédő Hosszú Katinka harmadik idővel szintén elődöntős.

Milák rosszul úszva is a legjobb
A 200 méter pillangó legnagyobb esélyese Milák Kristóf
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nagyboldogasszony ünnepe – Szűz Mária mennybemenetele – Olaszországban munkaszüneti nap, de Európa legjobb úszói nem pihentek, folytatták versengésüket a római Európa-bajnokságon. Férfi 200 méter pillangó előfutamában a szám olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, Milák Kristóf 1:54.97-tel szerezte meg az első helyet.
„Annyira reggeli úszás volt, hogy egyik forduló sem jött ki jól. Így is elsőként jutottam tovább, az elődöntőre pedig összekaparom magam, hogy legyen valami jó élményem a kedd esti döntőre” – jelentette ki Milák, akinek ez volt a 12. futama a Foro Italicóban, eddig két-két aranyat és ezüstöt nyert.

A másik két magyar induló közül Márton Richárd eddigi legjobbját (1:56.23) jócskán megjavítva 1:55.49 perccel nyerte futamát, és a harmadik idővel került az elődöntőbe. Verrasztó Dávid 1:57.65 perccel kilencedik lett összesítésben, de mivel két honfitársa is megelőzte, nem úszhat a folytatásban. „Márton Ricsi szenzációsan úszott, én ilyet nem tudok, azzal az idővel szerintem itt érmet lehet nyerni. Összességében a saját teljesítményemmel elégedett vagyok” - mondta a 33 éves Verrasztó, aki 400 vegyesen ezüstérmet nyert az olasz fővárosban.

Női 200 vegyesen Hosszú Katinka és Sebestyén Dalma rajtolt az előfutamokban. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú – világcsúcsától több mint hét másodperccel elmaradva – 2:13.79 perccel a harmadik, 25 esztendős honfitársa pedig 2:15.11-gyel a tizedik helyen jutott az elődöntőbe.

„Ez nem egy óriási idő, az volt a célom, hogy délután jó helyen ússzak, ez szerencsére sikerült. A második futamban az izraeli Anastasya Gorbenko mellett rajtolok majd. Mindenképpen szeretnék döntőt úszni, de nem izgulok” - mondta Hosszú, aki 400 méter vegyesen nem jutott a fináléba.

Kapcsolódó írásaink

Milák-nap Rómában

ĀFérfi 100 méteres pillangón Milák Kristóf aranyérmes lett, Kós Hubert negyedik helye is dicséretes – A férfi gyorsváltónk nagy harcban végül megcsípte az ezüstérmet