Sport

Holender Filip góllal tért vissza az NB I.-be

Vasas–Paks 2–2

A Vasas 2–2-es döntetlent játszott otthon a Pakssal a labdarúgó NB I. 2. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén. A Vasas csaknem hat év után játszott újra élvonalbeli bajnokit a Fáy utcában.

Mindkét gárda kizárólag magyar játékosokkal várta az összecsapást, legutóbb a 2012–2013-as idényben a Paks és a Haladás mérkőzésein volt példa hasonlóra.

Rendkívül eseménydúsan indult a találkozó. Először a Vasas legfrissebb igazolása, a 16-szoros válogatott Holender Filip talált a kapuba 58 másodperc elteltével, de a játékvezető nem adta meg a gólt, mert a csatár kézzel ért a labdához. Nem sokkal később újra ő veszélyeztetett, a vezetést azonban a vendégek szerezték meg pillanatok múlva Szabó Bálint révén.

A korán bekapott gól ellenére a Vasas futballozott fölényben, csatárpárosának köszönhetően pedig még a szünet előtt fordítani tudott: először Radó András szolgálta ki Holendert, aki a játékrész utolsó percében visszaadta a kölcsönt.

Waltner Róbert, a Paks edzője hármas cserével próbálta feltüzelni a csapatát a szünetben, ami sikerült is, igaz, Haraszti Zsolt lövését Jova Levente bevédte.

Az egyenlítés után újra a Vasas került fölénybe, a mérkőzés egyes periódusaiban az angyalföldiek beszorították riválisukat, de igazi nagy helyzetet nem tudtak már kialakítani, így az eredmény nem változott. Az utolsó pillanatokban tömeges kakaskodás és egy VAR-vizsgálat borzolta a kedélyeket.

Két forduló után a Paksnak négy, a Vasasnak két pontja van.

Kapcsolódó írásaink