Sport

Könnyek közt búcsúzott a golfozó Tiger Woods

Az egykori világelső, és még mindig, annyi hányattatás után is a legnépszerűbbek egyikének tartott profi golfozó, Tiger Woods ugyan leszerepelt a British Openen, az idén jubiláló, 150. (!) brit nyílt bajnokságon, de a közönség imádta az ütéseit – és a könnyeit is. Ez jutott a 46 éves játékosnak, aki ugyan korábban azt nyilatkozta, ez a búcsú Openje, de ki tudja.

Könnyek közt búcsúzott a golfozó Tiger Woods
Alig tudta visszatartani könnyeit Tiger Woods
Fotó: Glyn KIRK / AFP

A St. Andrews-i tizennyolcadik lyuknál a tömeg sokáig éltette az idei negyedik Major-tornán visszatérő, 2000-ben és 2005-ben is győztes amerikait, aki tavaly februárban kis híján életét vesztette egy autó balesetben, és csak idén áprilisban kezdett újra belekóstolni a világversenyek hangulatába.

Indult az US Mastersen és májusban a PGA Championshipen, de nem sok sikerrel. Különösen a sérült lábával szenvedett, s emiatt a PGA-tornát fel is adta három nap után, majd a hazai US Opent is beáldozta, hogy kedvenc terepén, a skót pályán magához méltó szinten tudjon visszatérni.

A felvezető kétnapos tornán az Adare Manor Hotel golfpályáján sokat hibázott, de meg-megcsillant egykori tudása. A 12. lyuknál, amit öt ütéssel (par) kellett volna hozni, háromból ért célba. A British Openen azonban újra gyengébben játszott.

„Megértem, mit érzett Jack és Arnold a múltban, ők tudták, mi kell ahhoz, hogy itt nyílt bajnokságot nyerj” – mondta Nicklausra és Palmerre utalva. Persze, nélkülük is tudta, milyen ez, hiszen kétszer is nyert ugyanezen a pályán korábban.

Az Opennek amúgy nem állandó helyszíne a skóciai St- Andrews, általában öt évente tér ide vissza a torna, legközelebb várhatóan 2027-ben.

Bármit csinált, a nézők imádták Woodot a British Openen
Bármit csinált, a nézők imádták Woodot a British Openen
Fotó: Andy Buchanan / AFP

A tizenötszörös Major-tornagyőztes Tiger Woods a jelenleg vezető ausztrál 28 éves brisbane-i Cameron Smithtől 22 ütéssel maradt el az év utolsó Major-tornáján. A jubileumi verseny – 290 ezres rekord nézőszám mellett – vasárnap zárul. Az érdeklődésre jellemző, hogy anno, 2000-ben 239 ezren követték a helyszínen Tiger Wood első győzelmét, s az idén 1.3 millió jegyigénylés érkezett, akik közül sokak a sorsolásnak köszönhetik e hétvégén az élményt.

A 28 éves brisbane-i Cameron Smith két ütéssel vezeti a brit bajnokságot
A 28 éves brisbane-i Cameron Smith két ütéssel vezeti a brit bajnokságot
Fotó: Glyn KIRK / AFP

Az állás jelenleg: Cameron Smith -13, Cameron Young -11, illetve Rory McIlroy és Viktor Hovland -10. A már kiesők közt Tiger Woods +9 ütéssel fejezte be a 18 lyukú versenypályát.

Kapcsolódó írásaink

Ikonok harca golfütővel

ĀNem volt sok kétség afelől, hogy 25 évesen még nem hagy fel minden sporttevékenységgel az ízig-vérig sportoló ausztrál Ashleigh Barty

Rápihent Bale az átigazolásra Madridban

ĀHatvannégy év után szerepelhet labdarúgó-vb-n a walesi válogatott, amely a selejtezőcsoportjában második lett, a pótselejtezőn pedig Ausztria, majd Ukrajna legyőzésével kiharcolta a katari indulást