Sport

Átírhatja a koronavírus a futball-Eb erőviszonyait

Megfertőződött az angolok szövetségi kapitánya

Noha eddig kiválóan szerepel, mégis bajban az angol női labdarúgó-válogatott a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Átírhatja a koronavírus a futball-Eb erőviszonyait
Sarina Wiegman – még egészségesen, akcióban
Fotó: AFP/Adrian Dennis

Sarina Wiegman, a csapat szövetségi kapitánya pozitív koronavírus-tesztet produkált a ma esti, Észak-Írország elleni utolsó csoportmérkőzés előtt.

A két válogatott között nagy az erőkülönbség, ráadásul az angolok már biztosan csoportelsők, így a holland nemzetiségű edző távolléte inkább a következő napok miatt fontos.

Az angol labdarúgó-szövetség, az FA közleménye szerint Wiegman a csapat edzőközpontjában marad, elkülönítve a többiektől. Munkáját Arjan Veurink, a pályaedző veszi át, ő irányítja majd a csapatot Észak-Írország ellen.

Az angolok ezt követően július 20-án, a negyeddöntőben lépnek majd pályára, mindenképpen nagyon nehéz mérkőzésen, legyen az ellenfél akár a spanyol, akár a német csapat. (Még esetleg a dán is lehet.)

Wiegmané a második pozitív eset az angol táborban, a norvégok elleni csoportmérkőzés után Lotte Wubben-Moy dőlt ki. A szövetség vezetői (és talán a játékosok is) attól tartanak, hogy az elmúlt napokban bárki megfertőződhetett.

Az Európa-bajnokságon már több válogatott is elveszítette egy-két kulcsjátékosát, pozitív tesztet adott a holland Jackie Groenen és Vivianne Miedema, a német Lea Schüller és a finn kapus Tinja-Riikka Korpela is.

Kapcsolódó írásaink