Sport

Ismét a Lupa ad helyet a FINA nyíltvízi versenyeinek

A korábbi nagy sikert követően a világ egyik legnagyobb sportrendezvénye, a FINA világbajnokság 2022-ben visszatér Magyarországra, a nyíltvízi úszóversenyek pedig a fantasztikus hangulatú Lupára.

Ismét a Lupa ad helyet a FINA nyíltvízi versenyeinek
Ismét a Lupa ad helyet a FINA nyíltvízi versenyeinek
Fotó: Lupa Beach

A Lupa kristálytiszta vize már tavaly májusban is gyorsan elnyerte a teljes európai élvonal tetszését, bár a néhány hidegebb áprilisi hét miatti vízhőfok, illetve a pandémia miatt még teljesen zártkörben tartott versenyek hűvösebb hangulatban teltek. Úgyhogy már csak ezért is várjuk nagyon, milyen pezsgő-vibráló atmoszférája lesz a vb-napoknak a klasszikus nyárban, immár hatalmas közönség előtt – mondták e a FINA szervezői.

Idén tehát ismét a Lupa ad helyet a FINA nyíltvízi versenyeinek. A strand természetesen továbbra is várja vendégeit, azonban a verseny miatt lezárt Beach egy részét a strandolók - a világverseny ideje alatt - nem használhatják, ezért a Lupa a vendégek megértését kéri - írja közleményük.

Június 20-tól tehát megváltozik a csobbanási rend Budapest tengerpartján, de ez nem zavarja a hűsölni vágyó strandolókat, hisz’ kedvenc területeik, mint a Sportpályák, Vidámpart, a Wibit, a Beach Clubbok és szolgáltatások továbbra is zavartalanul üzemelnek. Jó időre számítunk és nagyon izgalmas versenyekre, tehát igyekszünk fürdővendégeinknek is megfelelni és a világverseny kiemelt helyszíneként is helytállni, ezért mostantól, a versenysorozat végéig a vendégeket a Beach mellett a nemrég megújult Lupa Öböl is várja - mondta Németh Zoltán, a Lupa sportmenedzsere.

Kapcsolódó írásaink

Úszás: Hosszú Katinka 7. lett 200 vegyesen

ĀNagyon boldog vagyok, amiért újra döntőt úszhattam és átélhettem, milyen hazai közönség előtt versenyezni. Csodálatos érzés volt, hogy az első pillanattól az utolsóig biztattak - mondta a vb-finálé után a háromszoros olimpiai bajnok sportoló