Sport

Kézilabda: Hiába nyert a Szeged, így is búcsúzott a Bajnokok Ligájától

A Pick Szeged nem jutott negyeddöntőbe a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel házigazdaként 36-35-re legyőzte ugyan a német Flensburgot a rájátszás első fordulójának csütörtöki visszavágóján, de 60-57-es összesítéssel elveszítette a párharcot. A németek múlt szerdán 25-21-re győztek az első mérkőzésen.

Kézilabda: Hiába nyert a Szeged, így is búcsúzott a Bajnokok Ligájától
A szegedi Sebastian Frimmel (b) és a német csapatban játszó Goran Sogard Johannessen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutásért játszott Pick Szeged - Flensburg-Handewitt visszavágó mérkőzésén Szegeden 2022. április 7-én
Fotó: MTI/Rosta Tibor

A hazaiak keretéből Luka Stepancic és Bánhidi Bence, a vendégektől Lasse Möller, Franz Semper és Aaron Mensing hiányzott, Magnus Röd pedig bár be volt nevezve, nem lépett pályára.

A Szeged nagyon rosszul kezdett, öt perc után már 0-3 volt az állás. Ezt követően tíz percig felváltva estek a gólok, ami a németek számára rendkívül kényelmes forgatókönyv volt, hiszen ekkor már megnyugtató előnyben játszhattak. A javuló védekezésükre alapozó házigazdák gyors ellenakciókkal 3-0-s sorozatot produkáltak, és egyenlítettek. Miután a Flensburg megint ellépett kettővel, Juan Carlos Pastor szegedi vezetőedző időt kért, a kapuba pedig Mirko Alilovic helyett Mikler Rolandot állította.

Támadásban jól teljesített a magyar bajnoki címvédő, ellenfele gyors ellencsapásait azonban nem tudta megfékezni. A szegediek a 27. percben vezettek először, viszont a szünetben ismét jobban álltak a vendégek, akik végig magabiztosan őrizték összesítésbeli előnyüket, mert néggyel kevesebb lövést rontottak, mint ellenfelük.

A második félidő elején a Szeged visszavette a vezetést, majd egy újabb hármas gólsorozat után a 43. percben már kettővel jobban állt a Flensburgnál. Rendkívül izgalmas hajrát ígért, hogy az 52. percben 33-30-ra ellépett a Pick, ám a folytatásban hat percig nem talált a hálóba, így nem volt esélye a továbbjutás kiharcolására.

A szegedieknél Sebastian Frimmel hat, Matej Gaber öt gólt szerzett, Bodó Richárd viszont 11 lövésből csupán hármat értékesített. A túloldalon Hampus Wanne kilenc, a mezőny legjobbjának megválasztott Jim Gottfridsson hét, Johannes Golla hat találatig jutott.

A kapusok közül Mikler kilenc, Alilovic három, a vendégeknél Benjamin Buric 11 védéssel zárt.

A két csapat kilencedik egymás elleni mérkőzésén egy döntetlen és hat Flensburg-siker mellett másodszor győzött a Szeged.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Pick Szeged - Flensburg-Handewitt (német) 36-35 (17-18)
Lövések/gólok: 55/36, illetve 52/35
Gólok hétméteresből: 3/3, illetve 5/4
Kiállítások: 2, illetve 2 perc
Továbbjutott: a Flensburg, 60-57-es összesítéssel.

Kapcsolódó írásaink