Sport

Coleman, Jacobs vagy a nevető harmadik

Öt magyar sportoló versenyez mától a belgrádi fedett pályás atlétikai világbajnokságon, a közmédia által közvetített versenyen.

Coleman, Jacobs vagy a nevető harmadik
Idén a holland Femke Bol futotta a legjobb időt 400 méteren. Kérdés, a belgrádi pálya fekszik-e neki
Fotó: AFP/Belga Mag/Jasper Jacobs

Tízen lehettek volna ott a Stark Arénában, de a fele csapat vagy sérült, vagy – mint Baji Balázs – már befejezte aktív pályafutását. A legtöbb, amiben bízik a magyar szakvezetés, a döntős helyezés. Erre leginkább a gátfutó magyar csúcstartó Kozák Lucának van esélye, a 60 méteres idei világranglistán a hetedik legjobb idő az övé. A férfiak sprintszámában Illovszky Dominiknak ez az első felnőtt világversenye, és a mezőnyben olyanokkal találkozhat, mint a világbajnok Christian Coleman vagy Lamont Marcell Jacobs, aki a tokiói olimpián meglepetésgyőztes lett, és most bebizonyítaná, nem csak kicsúszott sikerről van szó. (A többiek: Szeles Bálint – 60 méter gát, Nguyen Anasztázia – távolugrás és Vindics Balázs – 800 méter.)

Az atlétika a fedett pályás idényekben (az olimpia után különösen) általában „csendesebb”, de azt ne gondoljuk, hogy százharminchét ország hatszányolcvan atlétája várost nézni utazott a szerb fővárosba. Hatalmasak a mezőnyök, különösen a futószámokban, elsősorban a 60 méteren (54 férfi és 49 női atléta), férfi 60 méter gát (49) és férfi 1500 méteren (37). Az ügyességiekben általában húszan vetélkednek az érmekért.

A nemzetközi szövetség honlapján részletes időrend és nevezési lista található, és az esélyesekről is képet kaphatunk. A szakma leginkább a férfiak sprintszámától várja a nagy izgalmakat. Coleman vagy Jacobs, vagy egy nevető harmadik? És nem lenne meglepő, ha születne világcsúcs a háromnapos vb-n, erre leginkább a rúdugró Armand Duplantis lehet képes, aki nemrég írta felül saját rekordját.

Kapcsolódó írásaink

Magasra tetette a lécet önmagának Bakosi Péter

ĀAz új nyíregyházi sportcsarnokban rendezett fedett pályás országos atlétikai bajnokságon a hazai nézők örömére Bakosi Péter 222 centis egyénicsúcs-beállítással nyerte a magasugrást

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom