Sport

Háromnaponta nyer a Liverpool

Az Internazionalénak legalább két góllal kellene győznie az angliai BL-meccsen a továbbjutáshoz, de idén még nem ünnepelhetett idegenben

Nincs könnyű helyzetben a múlt heti olasz bajnokiját 5–0-ra megnyerő Internazionale a mai liverpooli BL-visszavágó előtt. A sorozat immár harmincéves történetében mindössze egyszer, 2019-ben fordult elő, hogy az első mérkőzését otthon két góllal elveszítő csapat idegenben kiharcolja a továbbjutást.

Háromnaponta nyer a Liverpool
A Liverpool csatára, Mohamed Szalah a BL-szezonban már nyolc gólt szerzett
Fotó: AFP/Federico Maranesi

A nagy bravúrra egyébként a Manchester United volt képes, amely 2–0-s veresége után a Parc des Princes-ben kiejtette a PSG-t. A három évvel ezelőtti 3–1 most már nem lenne elég, ugyanis nem számít többet az idegenben szerzett gól. Az Inter a San Siróban 2–0-ra kikapott a Liverpooltól az első mérkőzésen, és most minimum két gólt kellene szereznie az Anfield Roadon. Nem tűnik könnyű feladatnak, mert Simone Inzaghi csapata – bármilyen hihetetlen is – 2022-ben még nem nyert idegenbeli mérkőzést!

Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere semmiképpen sem értett egyet azzal, hogy az olaszországi eredmény után lefutott a továbbjutás. Ugyanakkor az is kétségtelen, hogy a Vörösök több mint egy esztendeje nem szenvedtek vereséget az Anfield Roadon, bármelyik sorozatot is tekintve.

A német edző elsősorban azt emelte ki, hogy rendkívüli igénybevételnek vannak kitéve a játékosai, akik a mait is beleértve huszonhét nap alatt már a kilencedik meccsüket játsszák. Csapata pazarul állja a sarat, bírja a terhelést, tekintve hogy ebben az időszakban az előző nyolc (messzebbre tekintve pedig a legutóbbi tizenkét) mérkőzését megnyerte. A Liverpool a 2021–2022-es BL-idényben eddig csak rangadókat játszott, az Atlético Madridot, a Portót és az AC Milant kétszer, az Internazionalét egyszer megverte, százszázalékos. Minden mérkőzésén legalább két gólt szerzett.

A nap másik összecsapásán a Bayern München 1–1-ről kezd az Allianz Arenában az RB Salzburg ellen. Ha már a Liverpool mérlegét emlegettük, érdemes kitérni arra is, hogy a bajorok 2019 márciusa óta egyetlen kivétellel (PSG, 2–3) minden hazai BL-mérkőzésüket megnyerték. A Bayern vezérkara nemcsak a sportbeli okokból számít a továbbjutásra, még a leggazdagabb német klubnak is szüksége van a bevételre, az UEFA-tól kapható összegre, mert a koronavírus-járvány miatti korlátozások óriási bevételektől fosztották meg az élklubokat.

BL-nyolcaddöntő, 2. mérkőzések: Liverpool–Internazionale (2–0), Bayern München–RB Salzburg (1–1), 21 óra.

Kapcsolódó írásaink