Sport

Az örökifjú Buffon

Bejelentette Kyle Krause, a Parma labdarúgócsapatának elnöke, hogy a veterán kapus, Gianluigi Buffon 2024-ig meghosszabbította szerződését a sárga-kék egyesülettel.

Az örökifjú Buffon
Az örökifjú Buffon
Fotó: AFP/Luca Amedeo Bizzarri

Mindez azt jelenti, hogy a világbajnok kapus (legalább) 46 éves koráig folytatja a játékot. Buffon tavaly nyáron, miután lejárt a Juventusszal a szerződése, visszatért első profi klubjához, amelyben az ifista éveket is beleszámítva 1991-től egy évtizeden keresztül védett. 1995 novemberében mutatkozott be a Serie A-ban, tehát majdnem harmincéves profi pályafutás lehet az övé. „Gigi” Buffonnál senki sem szerepelt több mérkőzésen a Serie A-ban (657 mérkőzés), tíz bajnoki címet nyert a Juventusszal, hogy egyéb klubtitulusait most ne is emlegessük.

A mostani idényt a Serie B-ben, a második vonalban tölti, az eddigi 26 bajnoki mérkőzésből huszonháromszor ő védett. Keveset játszó klubtársa az ősszel a magyar A válogatottban is bemutatkozó Balogh Botond, akinek a születésekor Buffon már a világ akkori legdrágább kapusa volt, hatodik idénye óta Serie A-s szereplő. Csapata most nem szerepel jól, egyenes úton biztosan nem tud majd feljutni, és a rájátszásra is inkább matematikai az esélye.

Buffonnak alighanem már le kellett mondania legnagyobb álmáról, a Bajnokok Ligája megnyeréséről, és a mostani szerződéshosszabbítás talán azt is kizárja, hogy – ugyancsak korábbi tervei részeként – Mexikóban vagy az Egyesült Államokban fejezze be a pályafutását. Persze ki tudja? A nagy Gigi, aki szereti megtréfálni az újságírókat, nemrégiben arról beszélt, hogy amennyiben nem jutna ki az olasz válogatott a világbajnokságra, visszatér a Squadra Azzurrába, hogy a következőre kisegítse a csapatot.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom