Sport

A futballtörténelem legnagyszerűbb visszatérése lehet

Napokon, de lehet, hogy órákon belül bejelenthetik a nemzetközi labdarúgás téli átigazolási időszakának egyik legérdekesebb klubváltását. Christian Eriksen visszatér a Premier League-be.

A futballtörténelem legnagyszerűbb visszatérése lehet
A klubjába, az olasz Internazionaléba nem térhet vissza pacemakerével a dán Christian Eriksen, de a Premier League tárt karokkal várja
Fotó: AFP/Miguel Medina

A 29 éves, 109-szeres dán válogatott története alkalmasint nem csupán a futball iránt mélyen érdeklődők előtt ismert. Óriási publicitást kapott, hogy a tavalyi Európa-bajnokság második játéknapján Koppenhágában, a Dánia–Finnország-mérkőzésen szívinfarktust kapott, a klinikai halál állapotába került, a válogatott orvosi stábja a pályán, a játékostársak alkotta paraván mögött küzdött az életéért. Szerencsére a nagy bajt – a körülményekhez képest – gyors felépülés követte. Eriksen a testébe épített pacemakerrel egyre jobb erőre kapott, sőt egy idő után már a futballba való visszatérésről álmodott.

Az előtte is és minden érdekelt előtt tiszta volt, hogy klubjába, az olasz Internazionaléba nem térhet vissza játékosként, mivel a Serie A szabályai nem teszik lehetővé az ilyen beültetésen átesett játékosoknak a profi karrier folytatását. Emiatt – miközben az egyébként Odensében lakó játékos a helyi klub létesítményében elkezdett egyedül edzeni – felvetődött, hogy Eriksen korábbi egyesületébe, az Ajaxhoz igazol, ahol egyébként akad már egy szívműtött futballista, Daley Blind. A holland bajnokság címvédője hozzájárult ahhoz, hogy Eriksen a csapattal eddzen, a beszámolók szerint a társak megdöbbentek azon, milyen jó erőállapotban van a dán futballista.

Miután az Inter felbontotta a játékos kérésére a szerződést, elhárult a jogi akadály Eriksen klubváltása elől. Ám a célállomás minden bizonnyal nem Hollandia, hanem Anglia, a világ legkeményebb bajnoksága, a Premier League lesz.

A dán középpályás már Brentfordban tartózkodik. Angol lapforrások szerint az élvonalban 14. helyen álló The Bees (Méhek) vezérkara hat hónapos szerződést ajánlott a játékosnak, aki erre rábólintott, de hátra van még a minden ilyen klubváltás előtt kötelező orvosi vizsgálat. Eriksen, aki 2013 és 2020 között a Tottenham Hotspur futballistájaként 226 mérkőzést játszott a Premier League-ben, merész terveket sző. Szeretne olyan jól futballozni a következő hónapokban, hogy részt vehessen a dán válogatottal a katari vb-n.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom