Sport

Elődöntőben a címvédő spanyolok

A címvédő Spanyolország elődöntőbe jutott a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon, miután 28-27-re legyőzte Lengyelországot kedden, a középdöntő negyedik, utolsó fordulójában, Pozsonyban.

Elődöntőben a címvédő spanyolok
A spanyol Agustin Casado Marcelo (b) és a lengyel Piotr Chrapkowski (j) a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon
Fotó: VLADIMIR SIMICEK / AFP

Eleinte nagy fölényben játszott a spanyol csapat, 11 perc után 7-3-ra vezetett, ám a lengyelek - akik számára már nem volt tétje a meccsnek - lendületbe kerültek, egyre jobban védekeztek és hat perc alatt egyenlítettek (8-8). A folytatásban nem tudta leszakítani ellenfelét a címvédő, és a szünetben csak 14-13-as előnyben volt.

Az alacsony színvonalú, hangulattalan mérkőzés második félidejében többször is vezettek három góllal a spanyolok. Három perccel a vége előtt 28-25 volt az állás a javukra, az utolsó percben mégis az egyenlítésért támadhattak a lengyelek, ám a Telekom Veszprém kapusa, Rodrigo Corrales kétszer is bravúrral védett, így váratlanul szoros csatában nyertek.

Corrales kilenc védéssel, klubtársa, Jorge Maqueda két góllal zárt.

Győzelemmel búcsúztak a németek

Németország 30-29-re legyőzte az orosz csapatot a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének negyedik, utolsó fordulójában, kedden Pozsonyban.

A mindkét csapat számára tét nélküli mérkőzésen a győztes gólt Patrick Zieker szerezte 11 másodperccel a vége előtt emberelőnyben, kínai figurából. A mezőny legeredményesebb játékosa Szergej Koszorotov volt nyolc találattal, és a meccs legjobbjának is őt választották.

Eredmény, középdöntő, 4. (utolsó) forduló, II. csoport (Pozsony):

Spanyolország-Lengyelország 28-27 (14-13)

Németország-Orosz csapat 30-29 (16-12)